Gračanica: Porast broja obolelih, neophodna imunizacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2021, 14:59

Gračanica: Porast broja obolelih, neophodna imunizacija

Nagli rast broja pacijenata sa tezom kliničkom slikom na centralnom Kosovu zabrinjava nadležne koji apeluju na stanovništvo da se pridržava mera i istovremeno odazove imunizaciji.

Prema najnovijim podacima u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji inficirano je105 osoba, od čega je na severu 78 potvrđenih slučajeva, a na centralnom Kosovu 27. Načelnik infektivne klinike u Gračanici Boban Stolić upozorava na veoma nestabilnu epidemiološku situaciju.

“Na Infektivnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << klinici hospitalizovano je 40 pacijenata, od čega je 9 pacijenata na kiseoničnoj potpori. Na dnevnom nivou broj pregledanih pacijenata je poveća, pa u se u poslednjih sedam dana taj broj kreće i do 60, sto je duplo veći broj od prethodnog perioda”, navodi Stolić.

Do sada je oko 10 000 građana sa Kosova vakcinisano protiv korona virusa, od kojih 2260 sa centralnog Kosova. Predsednik Kriznog štaba i predsednik opštine Srđan Popović navodi da je zadovoljan dosadašnjim procesom vakcinacije.

“Svakog dana apelujemo na stanovništvo da se vakciniše jer je to jedan od bitnih preduslova da zaštitimo svoje porodice i meštane, na čemu ćemo insistirati i narednih dana. Do sada smo zadovoljni procesom vakcinacije, kao i uslovima vakcinacije”, izjaviojePopović.

“Naši meštani se uredno prijavljuju u svim domovima zdravlja na teritoriji naše opstine. Ceo proces je dobro organizovan, kao i prevoz do Kuršumlije. Pohvalio bih i osoblje u tom mestu koje je jako lepo prihvatilo naše stanovništvo, a i naši mestani su zadovoljni uslovima”, dodajePopović.

Nadležni apeluju na stanovništvo da se pridržava propisanih epidemioloških mera.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.