Izvor: KMnovine.com, 30.Okt.2019, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gračanica: Dečaka udario autobus, ''Srpska lista'', u vidu pomoći, uvalila šiptarske lične karte!

Gračanica: Dečaka udario autobus, Srpska lista, u vidu pomoći, uvalila šiptarske lične karte!

Za neverovati je da Srbi u lokalnoj šiptarskoj vlasti, ali i u lokalnim medijima, koriste i saobraćajne nesreće da bi albanizovali preostalo srpsko stanovništvo!


   
Srđan Popović (levo) sa porodicom povređenog dečaka    
 
Dečaka Danila Maksimovića na pešačkom prelazu u Gračanici udario je autobus a to mu je samo "pomoglo" da dođe do ličnih dokumenata takozvane "republike >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Kosovo".

Kako lokalni mediji na srpskom jeziku, ali američkom budžetu, prenose, zdušno podržavajući albanizaciju Srba, povređenog dečaka je posetio "gradonačelnik" ovog sela, Srđan Popović, ispred "Srpske liste" i ilegalne "opštine Gračanica" po sistemu albanskih separatista.

Maksimovići su socijalno ugrožena porodica, što ih čini ranjivim odnosno podložnim uticajima što će se u ovom slučaju i zloupotrebiti.

Kako bi postigla nekakv legitimitet u narodu, ali i utrošila "budžetska sredstva koja im separatisti uplaćuju, ova opština tzv "republike Kosovo", izgradila im je novu kuću posle požara u kojem im je stara potpuno uništena.

Otac Siniša je srčani bolesnik, a majka nije zaposlena, pa Maksimovići žive od socijalne pomoći i ova nesreća ih je dodatno pogodila.

Ni jednom rečju se ne navodi razlog koji bi opravdao potrebu za "kosovskim" a u stvari dokumentima tzv "republike Kosovo" već se ističe činjenica da "Maksimovići nemaju ni regulisane lične karte, jer kako kažu, za to im treba novac koji oni nemaju".

Da bi im omogoćio lakši gubitak identiteta, integrisao ih u albanski narod koji na Kosovu i Metohiji sve više teži svom novoizmišljenom nacionalnom identitetu "Kosovara" - gradonačelnik ovog sela je "odmah dao zaduženja matičnoj službi u opštini Gračanica da pomognu Maksimovićima da regulišu ličnu dokumentaciju"!

Na ovaj način je jasno stavljeno do znanja da su lična dokumenta koja izdaje Republika Srbija, zahvaljujući sada i Srbima instaliranim od strane beogradskog režima, na Kosovu i Metohiji nevažeća!

Danilo je prošao sa lakšim povredama, a "predsednik opštine" Srđan Popović obećao je Maksimovićima pomoć, kako bi im olakšali tešku materijalnu situaciju u kojoj se trenutno nalaze.
“Od same nezgode u kojoj je Danilo povređen mi smo bili u toku i pomogli sve što je trebalo da Danilo bude medicinski zbrinut" izrekao je bezočno ovu laž Srđan Popović.

Jedine zdravstvene institucije koje funkcionišu u Gračanici osnovane su i rade po sisitemu Republike Srbije. Neko ko ne priznaje lična dokumenta izdata od države Srbije, hvali se da je pomogao koristeći njihove usluge! Osim toga, laž je čak i to jer je povređenog dečaka odmah odvezlo vozilo hitne pomoći a nakon ukazane primarne lekarske pomoći dečak je upuen u KBC Kosovska Mitrovica opet po sisitemu Republike Srbije. kako se nesreća dogodila u nedelju, sve i da su hteli radnici šiptarske opštine nisu mogli da pomognu jer niti su stručni, niti imaju neophodan tehnički kapacitet za to jer se i ne bave zdravstvenom zaštitom a i bio je neradni dan popodne.

Istina je da je jedan broj doktora i osoblja prihvatio da glumi kako su zaposleni pri ZC pri albanskom sistemu na KiM ali ne postoje bolnice, Domovi zdravlja ni bilo kakve ustanove, zgrade ni objekti u kojima bi oni mogli da vrše praksu. Njihovo postojanje je formalno i veštački stvoreno stanje u kome se čeka na priznanje kosovske "nezavisnosti" od strane Beograda kada će oni Srbi koji su do tada bili lojalni svojoj državi biti ibačeni sa posla a oni koji su ne radeći ništa primali šiptarske plate, započeti da leče narod. O njihovoj praksi i pravom stručnom znanju niko ne vodi računa a praksa pokazuje da su to mahom nesposobni ljudi u svojoj struci koji lako prihvataju dodatnu zaradu ako ne moraju "ništa" da učine za to. Ne smeta im što će cenu platiti narod na nacionalnom nivou. Treba pomenuti i to da je ova praksa nešto starija i da je podjednako neguju i sadašnji režim ali  iraniji koje je u srpskim zdravstvenim institucijama predstavljala Rada Trajković bez ikakve razlike!

Na prvi pogled problem može da izgleda banalno ali se radi o tome da je još jedna srpska porodica nadomak albanizacije zahvaljujući "pomoći" od strane Srba koje je Beograd instalirao na Kosovu i Metohiji - upravo sa ovim ciljem! 

Popović je dodao da mu je drago da vidi "da je Danilo dobro i nadam se da će se brzo oporaviti, a mi smo se danas dogovorili da im okrečimo kuću i kupimo novi šporet i ogrev. Mi već duže vreme pomažemo porodicu Maksimović koja je na našem socijalnom programu i nastavićemo da im pomažemo”.

Ovo dodatno potvrđuje agitovanje u albanizaciji Srba. Ako se ova porodica nalazi "na njihovom socijalnom programu" šta bi onda bio razlog da budu albanizovani i zbog čega bi im uopšte bila potrebna albanska dokumenta?

Popović je još istakao i problem velike frekvencije saobraćaja kroz Gračanicu, gde prolazi magistralni put Priština – Gnjilane.
“Mi se od 2016. godine zalažemo da se napravi obilaznica oko Gračanice, da bi se ovaj magistralni put izmestio i ovo nije prva nesreća. Moraćemo da insistiramo da se to u narednom periodu i učini kako bi smo izbegli ovakve nemile događaje i da se pored našeg manastira napravi šetalište, čime bi Gračanica konačno dobila obrise jednog urbanizovanog mesta “, kazao je Popović a prenose pro-albnanski mediji na srpskom jeziku i američkom budžetu.
Za ovu obilaznicu tzv "opština Gračanica" još uvek čeka dozvolu ilegalnog "kosovskog Ministarstva za infrastrukturu" pri sistemu tzv "republike Kosovo".

To samo dokazuje da je učešće Srba u šiptarskim kvazi-institucijama apsolutno korisno samo za jednu stranu - šiptarsku. Srbi od toga imaju jedino probleme, otuđivanje od svoje države Srbije, koja je nastala na ovom prostoru, i nasilnu ili prevarantsku integraciju u društvo "Kosovara". Za uzvrat će im kuća biti okrečena, dobiće drva i nešto ogreva ali... sve ostalo je samo obećanje naspram "odmah izdatog zaduženja matičnoj službi u opštini Gračanica da pomognu Maksimovićima da regulišu ličnu dokumentaciju".


KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK

Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju
#Gračanica #Kosovo #Metohija #Srbija #Srpska lista #Srbi #Beograd #Vlast #Izdaja   #kmnovine

Nastavak na KMnovine.com...


Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.