Godišnji izveštaj EK pokazao da je najveći napredak postignut u železnici

Izvor: B92, 02.Jun.2019, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Godišnji izveštaj EK pokazao da je najveći napredak postignut u železnici"

Beograd -- Godišnji izveštaj EK o napretku za 2019. pokazao je da Srbija ima dobar nivo pripremljenosti u oblasti transporta i da je od prethodnog izveštaja napredovala.

To je izjavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, dodajući da je poseban napredak postignut u oblasti železnice.

"Iako su druge teme u izveštaju EK o napretku Srbije pomalo u senci kosovskog pitanja, priznat je napredak koji je učinjen u različitim oblastima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << transporta, pre svega u železnici, ali i u drumskom, vodnom i vazdušnom saobraćaju", rekla je Mihajlović.

Kako je navela, to pokazuje da je Srbija iskoristila period od prethodnog izveštaja za sprovođenje reformi i da se kao zemlja dodatno približila najvišim evropskim standardima u toj oblasti.

Mihajlović je kazala da se u izveštaju ocenjuje da je transportna politika jedna od oblasti u kojima Srbija već sada ima dobar nivo pripremljenosti za članstvo u EU. Ministarstvo je istaklo da se u izveštaju EK navodi i da je u 2018. Srbija usvojila nove zakone o železnici, o bezbednosti u železničkom saobaćaju i interoperabilnosti železničkog sistema, čime je ostvaren visok nivo uskladjenosti sa regulativom EU na uspostavljanju jedinstvenog evropskog železničkog područja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mihajlović: Sektor transporta u Srbiji usklađen sa EU, najveći napredak u železnici

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2019

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kazala je danas da je godišnji izveštaj Evropske komisije (EK) o napretku za 2019. pokazao da Srbija ima dobar nivo pripremljenosti u oblasti transporta i da je od prethodnog izveštaja zabeležen napredak, posebno u reformi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.