Frizen: Kosovo mafijaška pseudo-država, KFOR zasnovan na lažima (a šta na to kažu Srbi?)

Izvor: KMnovine.com, 15.Maj.2020, 23:45

Frizen: Kosovo mafijaška pseudo-država, KFOR zasnovan na lažima (a šta na to kažu Srbi?)

U nemačkom Bundestagu je povodom odluke o produženju mandata nemačkim vojnicima pri KFOR-u, došlo do rasprave o Kosovu i Metohiji.


   
dr Anton Frizen    

Razlog za intervenciju na Kosovu i Metohiji počeo je jednom laži tadašnjeg saveznog ministra odbrane Rudolfa Šarpinga o srpskim koncentracionim logorima i iscrpljenim Albancima, što se nije desilo i zato bi odmah trebalo zaustaviti angažovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << kosovske misije, rekao je predstavnik Alternative za Nemačku Anton Frizen na redovnoj sednici nemačke skupštine na kojoj se raspravljalo o produženju misije Kfora na Kosovu i Metohiji.

„Operacija Potkovica, genocidna ludačka teorija o srpskim koncentracionim logorima i iscrpljenim kosovskim Albancima - sve to, naime, nikada nije postojalo. Rat na Kosovu zato nije bio ništa potrebniji od mera protiv korona virusa koje ograničavaju osnovna prava, a pritom i ugrožavaju ljudski život. Oba su zasnovana na lažnim vestima, s tim da lažne vesti na Kosovu traju već 21 godinu“, rekao je Frizen.





Prema njegovim rečima, u bajku mirnog, multikulturalnog, demokratskog Kosova i Metohiji ne veruju ni oni koji to u Bundestagu propagiraju.

On je dodao da su Kosovo i Metohija sada de fakto monoetnička veštačka tvorevina "kojom vladaju ratni zločinci pod uticajem organizovanog kriminala, trgovine ljudima, organima i drogom. Građani Kosova i Metohije drugi su najsiromašniji u Evropi. Zvanična stopa nezaposlenosti prošle godine je bila gotovo 26 posto, nezaposlenost mladih čak 50 odsto. O ovom NATO-EU protektoratu trenutno se priča isključivo zbog krize vlade. Ova novorođena pseudo-država trebalo bi da bude multietnička i multikulturna, ali to je samo san briselskih i berlinskih moćnih elita“, prenose mediji realciju nemačkog poslanika.


   
Srpsko groblje u Prištini    
Prema njegovim rečima, realnost je takva da je od 1999. uništeno oko 150 crkava, manastira i drugih svetilišta, više od 10.000 ikona je oskrnavljeno i ukradeno, a Srpska pravoslavna crkva mora da se izbori za opstanak na prostoru svoje istorijske kolevke.

On je naveo i da su „21 godinu nakon početka operacije na Kosovu i Metohiji nemački poreski obveznici potrošili više od 464 miliona evra za propalu mafijašku državu“ ne računajući tu troškove nemačkog Ministarstva odbrane, koji se, kako je naveo, čuvaju u tajnosti.

Usled manipulativnih vesti o mogućem rešenju krize sa šiptarskim separatistima na Kosovu i Metohiji, a koje dolaze i iz Srbije podilazeći režimskoj nameri o izdaji ove srpske pokrajine, i Frizen je pogrešno informisan pa propagira "razmenu teritorija" što predstavlja "razmenu" srpsko za srpsko pa smatra da bi Berlin, umesto da se upušta u laži, trebalo da radi na tome "kako bi Srbi na severu Kosova bili zaštićeni unutar srpske države". Ovakav stav alarm su za neophodnim informisanjem političara i intelektualaca koji bi srpskim interesima zasnovanim na pravdi i pravu, mogli da pomognu. A Frizen jeste jedan od njih a to dokazuje i zaključkom svog izlaganja.

„Fejk njuz i bajke ovde ne pomažu. Naši građani mogu da podnesu istinu. Zato sam za to da se odmah obustavi misija na Kosovu“, završio je Frizen svoje obraćanje Bundestagu.



Đurić: KiM nije kolonija, već deo Srbije

Kosovo i Metohija nije bilo čija kolonija, kako je ocenjeno tokom diskusije u nemačkom parlamentu, već je neotuđivi deo teritorije Republike Srbije, poručio je sinoć direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

   
Marko Đurić    
"Zahvalni smo poslanicima Bundestaga na ispoljenom interesovanju za stanje u našoj južnoj pokrajini, i ne isključujemo mogućnost da Narodna Skupština Srbije u jednom trenutku otvori debatu o Šlezvig-Holštajnu ili nekoj drugoj nemačkoj pokrajini", naveo je Đurić u saopštenju.

On je rekao da u potpunosti prihvatamo stav zvaničnika Nemačke da ne treba razmatrati pitanje razmene teritorija, jer je, kako je naveo, celo Kosovo i Metohija po rezoluciji 1244 i Ustavu Srbije integralni deo srpske državne teritorije, kao i da se razgovori o rešavanju problema u našoj južnoj pokrajini mogu voditi jedino uz uvažavanje ove činjenice.



Pohvalno, ali...


Ovakvo obraćanje i odlučan stav MarkaĐurića, predstavnika političkog dela Vlade Srbije koji se bavi Kosovom i Metohijom, jeste za svaku pohvalu! Ovo naročito deluje ohrabrujuće i pozitivno ali to je zato što se, nažalost, sve što Vlada Srbije pa time i Đurić, čine prema KiM dijametralno razlikuje od onoga što piše u Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244. Da nije tako ovo bi bila uobičajena izjava a  Vlada Srbije bi uživala punu podršku i poverenje građana ali se dešava upravo suprotno. 


   
Dačić u Prištini sa Tačijem i separatistima    
Srbi sa Kosova i Metohije svakodnevno odlaze razočarani što su napušteni od svoje države koje se ne interesuej niti za njihovo postojanje, niti za probleme koje jedva savladaju. Vlada Srbije podršku pruža isključivo svojim članovima i "simpatizerima" i to koristi u propagandne svrhe.

Kao vrhunac delovanja suprotnog od ovog koje je naveo Đurić, jeste ukidanje institucija države Srbije koje je sprovela upravo vlast koju on predstavlja.

Vidimo da Đurić odlično razume trenuno stanje zbog čega i očekujemo da se dokaže u produktivnom a ne rušilaćkom smeru kao do sada. Ukoliko to ne učini biće samo jedno od "lica sa poternice" a ovakve izjave dodatne otežavajuće okolnosti koje dokazuju da su sprovodili veleizdaju planski iako su u probelm bili veoma dobro upućeni.









KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK

Izvor: KM novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.