Francuska analitičarka: Albanski muslimani kolonizovali srpsko, pravoslavno Kosovo (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 25.Okt.2021, 12:46

Francuska analitičarka: Albanski muslimani kolonizovali srpsko, pravoslavno Kosovo (VIDEO)

Iako se čini da istini o srpskom problemu nema mesta u svetu, dogodi se da ona i te kako isija, kao ovaj put u Francuskoj.


   
Marion Marešal

   



Naime, mediji prenose kako je francuska analitičarka Marion Marešal, koja vodi Institut društvenih, ekonomskih i političkih nauka u Lionu, objavila je na svom Tviter nalogu da je Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << istorijski srpska pravoslavna teritorija, ali da su ga godinama kolonizovali Albanci muslimani.

Komentarišući veliki dolazak muslimana u Francusku, iz država koje su nekada bile okupirane i kojima je vladala upravo Francuska, Marešal je rekla da bi to moglo promeniti istoriju.

"Demografija je ta koja stvara istoriju, pogledajte samo Kosovo. Ovu pretežno srpsku pravoslavnu zemlju decenijama su kolonizovali muslimanski Albanci“, rekla je Marešal.

C’est la démographie qui fait l’histoire, il suffit de regarder le #Kosovo. Ce pays majoritairement serbe orthodoxe a été colonisé pendant des décennies par des Albanais musulmans. #IFEP pic.twitter.com/c9HbId7MtZ
— Marion Maréchal (@MarionMarechal) October 10, 2021
Njenu izjavu preneli su i pojedini albanski mediji sa Kosova i Metohije, uz kritiku da ona nema "istorijsku osnovu", jer, kako navodi Reporteri, "Srbi su pokušali da kolonizuju Kosovo 1990-ih godina, a Albanci nisu bili muslimani tokom godina pre otomanske okupacije".


Sve ovo govori da su Albanci na KiM izuzetno smućeni obimnom anti-srpskom propagandom i lažima promotera "Velike Albanije" da ni sami ne mogu da se snađu u svemu tome.


Govoriti o srpskom pokušaju kolonizacije Kosova i Metohije naprosto ukazuje na izuzetno visok nivo mržnje koja im je usađena. Da je više ovakvih primera i činjenica koje se iznose na svetskom nivou, Albanci bi verovatno moglida shvate suštinu problema koji ni njima ne da mira a samim tim i da budu spremniji na mir i realnost u kojoj su Kosovo i Metohija sveta srpska zemlja i da ne mogu biti ničiji do srpski. Problem leži i u medijima na srpskom koji povlađuju stranim  ialbanskim interesima zarad šake novca što samo produbljuje mržnju među narodima i preti da izazove novu krv.

* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
Srbija će vratiti svoje Kosovo - KM NovinePotpisivanje Kumanovskog sporazuma 1999. bila je mudra državnička odluka jer je Milošević morao da bira između uništenja svog naroda i zaustavljanja rata. Međutim, Srbija je te godine pokazala da i jedna relativno mala zemlja može da se suprotstavi agresiji najmoćnijih zemalja na svetu zato što je po teritoriji mala, ali ima veliki narod.


PROČITAJTE JOŠ:   
Francuska: Borba za srpsko Kosovo i Metohiju nije završena! - KM NovineFrancuska: Borba za srpsko Kosovo i Metohiju nije završena! #Francuska #Mir #Kosovo #Metohija #Srbija #Peticija Francuski "Kolektiv za mir na KiM" pozvao je Francuze da se probude jer se i njima dešava ono što se pre 20 godina dogodilo na Kosovu i Metohiji.


PROČITAJTE JOŠ:   
Francuska gori, Makron češlja babu - neka se on mane KiM, ima preča posla u svojoj zemlji! - KM NovineFrancuska gori, Makron češlja babu - neka se on mane KiM, ima preča posla u svojoj zemlji! #Makron #predsednik #Francuska #Kosovo #Metohija #Srbija #Separatizam Mediji javljaju da je predsednik Francuske, Emanuel Makron, uputio pismo takozvanom "premijeru" kosovskih separatista, Aljbinu Kurtiju.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.