EP u sredu o Kosovu, takse Prištine moguća tema

Izvor: RTS, 26.Nov.2018, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP u sredu o Kosovu, takse Prištine moguća tema

Evropski parlament glasaće ove nedelje o izveštaju o Kosovu, kojim, kako je Tanjugu rečeno u kancelariji izvestioca EP za Kosovo, slučaj uvođenja taksi, odnosno kršenja sporazuma Cefta i SSP, nije obuhvaćen – ali ne isključuju da to pitanje bude pokrenuto tokom rasprave.
O izveštaju će EP glasati u četvrtak, a izveštaj je završen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pre jednostranog uvođenja taksi od strane kosovskih vlasti. Rasprava se očekuje u sredu uveče.

Izvestilac EP za Kosovo Igor Šoltes kaže da takse od 100 odsto na robu koja dolazi iz centralne Srbije i BiH negativno utiču kako na trgovinu tako i na ionako slabe odnose Beograda i Prištine.
"Ja se iskreno nadam da će Kosovo povući novouvedene tarife na proizvode iz Srbije i BiH", izjavio je Šoltes za Tanjug.
Navodi da potez Prištine podriva "ionako slabe odnose Beograda i Prištine", kao i da negativno utiče na samu trgovinu.
"Mislim da uprkos postojećim razlikama između Kosova i Srbije njih treba ostaviti sa strane kako bi se radilo na zajedničkom rešenju prihvatljivom i za Srbiju i za Kosovo i uz poštovanje međunarodnog prava", kaže Šoltes.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.