Džozef Bajden: Amerika želi suvereno Kosovo

Izvor: BKTV News, 06.Apr.2012, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džozef Bajden: Amerika želi suvereno Kosovo

Američki potpredsednik Džozef Bajden je tokom sastanka s premijerom samoproklamovane države Kosovo Hašimom Tačijem izjavio da će SAD nastaviti da snažno i svestrano pomaže Kosovo.
Drugog dana posete Americi, Tačija se sastao sa Bajdenom, koji je, kako je saopšteno iz Tačijevog kabineta, visoko ocenio liderstvo premijera Kosova u procesu državotvornosti >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i integraciju Kosova u evroatlanske institucije.
'Potpredsednik Bajden je čestitao premijeru Tačiju za vođstvo u donošenju smelih i neophodnih odluka u interesu Kosova. Bajden je dao garancije da će SAD nastaviti da budu maksimalno angažovane na Kosovu i da će zatražiti sprovođenje postignutih dogovora', kaže se u saopštenju.
Drugi čovek američke administracije je još jednom ponovio stav SAD, da su nepokoljebljivo opredeljeni za podršku teritorijalnog integriteta i suvereniteta Kosova.
Tokom susreta Tači je Bajdena informisao o aktuelnim kretanjima na Kosovu i istovremeno je izrazio veliku zahvalnost potpredsedniku SAD za odlučnu ulogu koju su SAD imale u svim istorijskim procesima na Kosovu.
On je posebno ukazao na poslednje dogovore između Republike Srbije i Kosova i zatražio da SAD nastave da imaju ulogu promotora integrativnih procesa za Kosovo u evroatlanskim strukturama.
Izvor/foto: vesti online
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.