Dvavdeset treća godina tuge, patnje, neizvesnosti i bola

Izvor: KMnovine.com, 24.Apr.2021, 08:30

Dvavdeset treća godina tuge, patnje, neizvesnosti i bola

"Već 23. godine bezuspešno tražimo odgovore na naša pitanja od domaćih i međunarodnih institucija. Odgovora i dalje nema".





Dana 23. aprila obeležavamo 23 godina od kidnapovanja Milice Radunović iz sela Dašinovca kod Dečana, prve evidentirane žrtve otmica na Kosovu i Metohiji prijavljene u našem Udruženju, Miloša Radunovića, Vukosave Marković i Darinke Kovač sestre iz Gornjeg Ratiša, Milovana Vlahovića, i Slobodana Radoševića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << />
Hronologiju počinjenih zločina karakterišu zločini protiv čovečnosti i kršenje međunarodnog humanitarnog prava nad nevinim civilima.

23 godine bezuspešno tražimo odgovore na naša pitanja od domaćih i međunarodnih institucija. Odgovora i dalje nema.





Nailazimo na mnogobrojne prepreke koje usporavaju proces nadležnim timovima na terenu.

Punih 13 godina je prošlo od objavljivanja knjige bivše tužiteljke Haškog Tribunala gospođe Karle del Ponte ,,Lov, ja i ratni zločinci“ koja je dodatno nanela bol članovima porodica. U međuvremenu, mnogi su roditelji preminuli neostvarivši želju da pronađu svoju decu.

Godinama se istina prikrivala o postojanju privatnih zatvora i logora na Kosovu i Metohiji i Albaniji gde su odvođeni i mučeni Srbi i ostali.

Započeo je rad Specijalizovanih veća Specijalnog suda za ratne zločine tzv. OVK koji treba da utvrde navode usvojenog izveštaja Specijalnog izvestioca Saveta Evrope gospodina Dika Martija 2010. godine o trgovini ljudskim organima.






Tokom 21 godine od osnivanja Udruženja, uspostavili smo korektnu saradnju sa predstavnicima domaćih i međunarodnih institucija koje se bave problemom nestalih lica na Kosovu i Metohiji. U velikom broju slučajeva poznati su izvršioci krivičnih dela i validni svedoci, ali procesi se najčešće završavaju oslobađanjem zločinaca. Niko nije osuđen za zločine nad Srbima.

Podaci i način otmica bliskih srodnika, o zajedničkim pokušajima za saznavanje istina o njihovim sudbinama i ostvarivanju prava na pravdu i memorijalizaciju objavljeni su na veb sajtu Udruženja:www.otetaistina.org.rs
S poštovanjem,
Predsednik Udruženja
Verica Tomanović



* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
Navršava se 20 godina od prvih otmica i stravičnog zločina tzv ''OVK'' nad Srbima - KM NovinePre tačno 20 godina, teroristi "OVK" kidnapovali su i ubili sedmoro civila srpske nacionalnosti. Ovo je bio prvi slučaj masovnih otmica Srba na Kosovu i Metohiji. Danas se navršava punih 20 godina od prvog masovnog zločina i kidnapovanja sedmoro srpskih civila iz sela Gornji Ratiš i Dašinovac kod Dečana.


PROČITAJTE JOŠ:   
Dokumentarni film o žrtvama Orahovca ''Tragom istine - gde su''? (VIDEO) - KM NovineDokumentarni film o žrtvama Orahovca "Tragom istine - gde su"? (VIDEO) Ovih dana obeležavamo godišnjicu napada terorističkih grupa šiptarskih separatista koje su svoje prve urbane napade započele u Orahovcu i tu i ostavile za sobom veliki broj žrtava, pretežno civili, njih preko 100. Teroristi "OVK" u periodu 18. jul-20.


PROČITAJTE JOŠ:   
Ko je izgubio ''nestale''?! - KM NovineŠiptarske, u sprezi sa okupacionim vlastima, nameću i umnožavaju priču o sopstvenim žrtvama kao veliku tragediju koja treba da opravda sve njihove zločine nad Srbima, inače do sada neviđenim u svetu ili koji se mogu okarakterisati jedino kao genocid u svakom smislu i oblasti. Jedini problem su im - dokazi.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.