Državni vrh reagovao na NEPRIJATELJSKI POZIV Albanaca: Prvo da vidimo ko će u pakt PROTIV SRBIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državni vrh reagovao na NEPRIJATELJSKI POZIV Albanaca: Prvo da vidimo ko će u pakt PROTIV SRBIJE

Povodom izjave vicepremijera lažne države Kosova Envera Hodžaja da je u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije, ministar Nebojša Stefanović kaže da treba videti kako će se te zemlje odrediti.

Srpski zvaničnici kao neprijateljski akt ocenjuju izjavu zamenika premijera Kosova Envera Hodžaja.

Ta izjava, ocenio je Stefanović, predstavlja neprijateljski akt protiv Srbije i njenih građana i predstavlja poziv na dodatnu nestabilnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u regionu.

- Oni prepoznaju da Srbija jača, da Srbija nije lak plen i da nije zemlja koja će se samo sklanjati, povijati i puštati da sve ono ono što je protiv interesa naše zemlje - rekao je Stefanović.

S obzirom na to da je Hodžaj o paktu protiv Srbije razgovarao u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, treba videti kako će se te zemlje odrediti, rekao je Stefanović.

- Želimo da čujemo šta su to Srbija i srpski narod loše uradili da oni osnivaju pakt protiv Srbije i srpskog naroda - istakao je ministar. 

On je ukazao da svi oni koji postoje u tim zemljma i koji vode te zemlje treba da razmišljaju o tome koliko je Srbija bila fer i korektna sve ove godine prema njima.

- Trudimo se da sa svima pravimo mirne i dobre odnose u regionu, trudimo se da pravimo takvu vrstu saradnje, i ekonomsku i političku da niko u regionu zbog Srbije nema bilo kakav problem - istakao je Stefanović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da očekuje da se vlade koje je Enver Hodžaj označio kao "saveznike u borbi protiv Srbije" oglase i kažu da li je Hodžajev stav i njihov i da objasne svojim građanima, kako je kazao, zbog koga će ih gurnuti u sukobe i krv.

- Hodžajeva izjava je nastavak izjave Grabar Kitarović da su Hrvati i Albanci braća po oružiju, severnomakedonskog ispunjavanja svakog Albanskog ultimatuma i politike Crne Gore da su Srbi okupatori, a Kosovo država - rekao je Vulin komentarišući nameru kosovskog vicepremijera Envera Hodžaja da sa zemljama u regionu napravi "pakt protiv Srbije".

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun smatra da Priština pokušava da stvori antisrpski pakt nakon niza neuspeha na međunarodnom planu.

- Posle niza neuspeha na međunarodnom planu da nekako ojačaju tu samoproglašenu državu, ne mogu da postanu članica Uneska i Interpola, niti da dobiju viznu liberalizaciju, Priština nastoji da stvori jedan antisrpski pakt sa onim državama kojima nije cilj poboljšanje međususedskih odnosa, već nanošenje štete Srbiji i srpskom narodu - rekao je Drecun.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.