Drecun o Hotiju: Razotkrivene namere Albanaca

Izvor: RTS, 18.Jun.2018, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun o Hotiju: Razotkrivene namere Albanaca

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun reagovao je na izjavu zamenika predsednika vladajuće Demokratske partije Kosova Redžepa Hotija, koji tvrdi da bi eventualna podela Kosova podrazumevala da Kosovo uzme Sandžak i deo juga Srbije.
Milovan Drecun za Radio Beograd 1 kaže da izjava Redžepa Hotija razotkriva kakve su stvarne namere Albanaca. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Ma koliko god izgledala neozbiljna, ta ideja zapravo ukazuje na nameru Albanaca – a to je stvaranje 'velike Albanije'", ističe Drecun.
Dodaje da u tom zamišljenom projektu i takozvani Sandžak i jug centralne Srbije treba da budu u sastavu te "velike Albanije".
Prema rečima Drecuna, Hoti time zapravo razotkriva njihove prave ciljeve, ali istovremeno pokušava da unapred kaže kako bi bilo moguće rešenje postići kada se konačno bude dogovarao status Kosmeta.
"Naravno da to ne može tako da se radi, ako se krene sa pregovorima, onda će se doći do nekog rešanja, a ovako unapred mislim da ne treba licitirati sa rešenjima, pogotovo ne sa otvorenim aspiracijama da se destabilizuju i ostali delovi centralne Srbije", naglašava Milovan Drecun za Radio Beograd 1.
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Hoti otkriva stvarne namere Albanaca"

Izvor: B92, 18.Jun.2018

Izjava zamenika šefa DPK Redžepa Hotija o podeli Kosova razotkriva da je stvarna namera Albanaca da stvore "veliku Albaniju"...To je izjavio predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun..."Ma koliko god izgledala neozbiljna, ta ideja zapravo ukazuje na nameru Albanaca - a to...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.