Drecun: Kosovski Albanci nisu spremni da sednu za pregovarački sto

Izvor: RTS, 19.Sep.2019, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Kosovski Albanci nisu spremni da sednu za pregovarački sto

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun navodi za RTS da je svrha izbora u južnoj srpskoj pokrajini stabilizacija političke scene među Albancima, izgradnja izvršne vlast koja će biti jedinstvenija po ključnim političkim pitanjima i koja će imati jednu čvršću poziciju za razgovore sa Beogradom. Dodaje da se kod postojećih albanskih lidera ne vidi spremnost da sednu za pregovarački sto i ozbiljno se posvete razgovorima sa Srbijom. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Milovan Drecun je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, naveo da na predstojećim izborima u južnoj srpskoj pokrajini nema novih političkih aktera.


"Ne verujem da će biti nekih novih političkih stranaka sa gotovo nepoznatim liderima koji bi dobili iole veću podršku Albanaca na KiM da onda imaju neku veću političku težinu. Mislim da će preraspodela ići između ključnih stranaka i da će one dobiti poverenje građana. Moguće su neke nove koalicije, ali već postojećih aktera", objašnjava Drecun.
Dodaje da je svrha izbora na KiM stabilizacija političke scene u južnoj srpskoj pokrajini.
"Svrha izbora je da se stabilizuje politička scena na Kosovu i Metohiji, naročito među Albancima, da se izgradi jedna nova izvršna vlast koja će biti jedinstvenija po ključnim političkim pitanjima i koja će imati jednu čvršću poziciju za razgovore sa Beogradom. Da budu u stanju da nešto ispregovaraju i da to što se eventualno ispregovara i realizuje", navodi predsednika skupštinskog Odbora za KiM.
Dodaje da je problem taj što ne vidi spremnost kod Albanaca da sednu za pregovarački sto i ozbiljno se posvete razgovorima sa Srbijom.
"Problem je u tome što se i po njihovom dosadašnjem delovanju i po najavama kako će se ponašati posle izbora stvara utisak da oni jednostavno nisu posvećeni pronalaženju konačnog kompromisnog rešenja za KiM. Tu su jedina nada SAD i druge zemlje", objašnjava Drecun.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Drecun: Kosovski Albanci nisu spremni da pregovaraju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2019

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je svrha izbora na KiM stabilizacija političke scene među Albancima, izgradnja izvršne vlasti koja će biti jedinstvenija po ključnim političkim pitanjima i koja će imati jednu čvršću poziciju za razgovore s Beogradom...Dodaje da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.