Albanci ZABRANJUJU proslavu Vidovdana!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2018, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci ZABRANJUJU proslavu Vidovdana!

Albanski poslanici, članovi nadležnog parlamentarnog odbora koji je razmatrao tzv. Zakon o kosovskim praznicima, jedinstveno su protiv zahteva Srpske liste da 28. juni, srpski pravoslavni praznik Vidovdan, bude uvršten u taj ak

Srpska lista je zatražila da se 28. jun uvrsti u Zakon o praznicima, ali se tome najpre usprotivio poslanik Miljaim Zeka, koji taj zahtev smatra uvredom za Albance.

Zeka je, kako se navodi, rekao da nema ništa protiv tog srpskog praznika, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali smatra da je reč o provokativnom i veoma uvredljivom zahtevu za Albance.

Tim pre, rekao je, što Srbi ne poštuju ''drzavne simbole Kosova'', ali i mogućnosti da se oni toga dane pojave na proslavi sa slikama Miloševića.

On je, reagujući na zahtev Srpske liste, rekao da i opozicioni pokret Samopredeljenje ne poštuje ''državne simbole Kosova''.

To mu je, međutim, zamerio poslanik tog pokreta Adem Mikulovci rekavši da nije lepo porediti Srpsku listu i Samoopredeljenje.

- Uopšte nije lepo upoređivati Samoopredeljenje sa Srpskom listom. Ja za to neću glasati živ - rekao je Mikulovci.

Uvođenju Vidovdana kao praznika suprotstavio se i poslanik Alijanse za budućnost Kosova, Rasim Selmanaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.