Donacija za bolnicu u K. Mitrovici bez naplate takse

Izvor: B92, 12.Dec.2018, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija za bolnicu u K. Mitrovici bez naplate takse

Priština -- Vlada Kosova dozvolila je da donacija vredna 243.000 evra za Kliničko-bolnički centar u Severnoj Mitrovici, uđe bez naplate takse od 100 odsto.

To je saopštio je šef kabineta Vlade Kosova Avni Arifi, ističući da nema humanitarne krize na Kosovu zbog uvođenja takse za robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

On je na Fejsbuku napisao da Kosovo dokazuje da je "uzaludna propaganda" Vlade Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tvrdnja da taksa od 100 odsto stvara humanitarnu krizu.

"Kosovo je danas omogućilo donaciju za medicinska sredstva Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici u vrednosti od 242.356 evra, berz naplate takse. Taksa je za Srbiju i njenu politiku, a ne za naše građane. Vlada Kosova nikad nije preuzela nikakve mere koje ugrožavaju život i zdravlje njenih građana, bez obzira na etničku pripadnost. Nema krize", napisao je on.

Po informacijama Carine Kosova, prošle nedelje su za potrebe zdravstva na severu Kosova bez carine uvezeni oprema i lekovi u vrednosti 180.000 evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.