Događaji na Kosovu su SRAMOTA ČOVEČANSTVA Finska političarka PROGOVORILA O RAČKU, rekla ono o čemu ZAPAD ĆUTI

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2019, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Događaji na Kosovu su SRAMOTA ČOVEČANSTVA" Finska političarka PROGOVORILA O RAČKU, rekla ono o čemu ZAPAD ĆUTI

Bivša finska političarka, psihijatar, Pirko Turpijenen, autorka knjige "Tri ličnosti u istoriji", koja će se do kraja meseca pojaviti i u Srbiji, tvrdi da je Nemačka zajednički imenitelj Finske i Srbije u političkom smislu.

- Vama su dva puta razbijali zemlju, a mi smo dva puta ratovali za njihove interese. Na kraju tih ratova, oni su nam napisali istoriju - kakva nije bila - rekla je Turpijenen.

Prema njenim rečima, Srbi nikada ne smeju da poveruju u ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << im se nameće i, kako kaže, moraju ostati verni svom sećanju.

Kao primer ona je navela Račak, selo na KiM gde je fingirani masakr Albanaca poslužio za donošenje odluke o NATO agresiji na tadašnju SRJ.

- Račak nije samo tragedija Srba i istine, nego i sramota Finske - navela je uz podsećanje da su Marti Ahtisari i Helena Ranta samo dvoje od nekoliko Finaca koji su saučesvovali u keiranju tragedije srpskog naroda koja je u toku.

Turpijenen će u septembru doći u Beograd na promociju svoje knjige, a u međuvremenu piše blog na kome je više od 5.000 članaka i im stalnu citalačku publiku.

Ona smatra da je to način da promeni impregniranu neistinu o događajima na Balkanu koja vlada u Skandinaviji.

Nju, kao psihijatra, kaže, intresuje samo istina.

- Događaji u vašoj pokrajini su sramota čovečanstva. Svakodnevo skupljam informacije od ljudi sa terena i od običnih građana koji su napustii Kosmet. Prikupljam i što govore političari u Evropi o stanju na Kosmetu. Moja nova knjiga govori o posrnuću evropske civilizacije - rekla je Turpijenen.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.