Dobija li Kosovo sopstvenu vojsku?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2018, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobija li Kosovo sopstvenu vojsku?

Predsedništvo parlamenta Kosova na današnjem sastanku odlučiće kada će se tri zakonska predloga, koja se tiču transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga, naći na dnevnom redu skupštine, piše Zeri.

Šef skupštinskog odbora za nadzor nad radom Kosovske bezbednosne službe Hadži Šalja rekao je da će se tri zakona naći na redovnoj sednici parlamenta i da on očekuje da će ceo proces biti završen do kraja sledećeg meseca.

Radio-televizija Kosova prenela je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i izjavu zamenika ministra zaduženog za Kosovske bezbednosne snage Burima Ramadanija koji je rekao da te snage uživaju podršku Sjedinjenih Država u smislu strukture i obuke.

Ramadani je, za Glas Amerike, rekao da je kosovska skupština postigla neophodni konsenzus za usvajanje zakona o transformaciji tih snaga i da se glasanje očekuje u poslednjim nedeljama ove godine.

Komentarišući ostavku pripadnika Kosovskog bezbednosnih snaga iz redova srpske zajednice, Ramadani je rekao da je za zabrinutost pritisak iz Beograda na srpske članove da podnesu ostavku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Naznaka o dijalogu nema, samo odluka koje produbljuju krizu

Izvor: N1 televizija, 15.Okt.2018

Umesto dogovora i nastavka dijaloga Beograda i Prištine - odluke koje još više produbljuju krizu. Kosovski parlament odlučio je da rasprava o normalizaciji odnosa bude odložena, ali da se zato već za nekoliko dana na dnevnom redu parlamenta nađe predlog o transformaciji Kosovskih bezbednosnih...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.