Đurić o ukidanju taksi: Priština ne ide u pravcu deeskalacije tenzija, ne verujem da će ambasador SAD da im očita bukvicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2019, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić o ukidanju taksi: Priština ne ide u pravcu deeskalacije tenzija, ne verujem da će ambasador SAD da im "očita bukvicu"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da ne veruje u priče tzv. kosovskog predsednika Hašima Tačija o ukidanju taksi, jer Priština to delima demantuje.

Ðurić je rekao da bi voleo da ambasador SAD u Prištini "očita bukvicu" liderima na Kosovu, ali dodaje da ne veruje da će se to desiti.

- Već danas je na sednici pokrajinske vlade predlog o sporazmu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Prištine i Tirane o postepenom ukidanju granične kontrole. To govori o ciljevima Prištine i pokazuje da idu u pravcu ne deeskalacija tenzija, već ostvarivanja ciljeva iz 40 i neke - kazao je Ðurić za TV Prve.

Komentarišući tvrdnje Tačija da se zalaže za ukidanje taksi, on kaže da bio bih naivan da veruje da je zaista autentično to što kažu za ukidanje taksi. Ðurić je podsetio da su svi iz Tačijeve stranke glasali za takse.

- Misle da smo glupi, ali nismo. Prvo da vidimo dela, da zaista ukinu takse pa možemo da razgovaramo na normalan način - rekao je Ðurić.

Upitan koje su to četiri zemlje koje će povući odluku o priznanju Kosova, kako je najavljeno, Ðurić je rekao da će se znati na vreme i da Priština treba još malo da se "krčka".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ðurić: Prištine ne ide u pravcu deeskalacije tenzija

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2019

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da ne vjeruje u priče kosovskog predsjednika Hašima Tačija o ukidanju taksi, jer Priština to djelima demantuje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.