Đurić o privođenju novinarke: Srbima uskraćeno pravo na mišljenje

Izvor: RTS, 27.Avg.2019, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić o privođenju novinarke: Srbima uskraćeno pravo na mišljenje

Privođenje novinarke nedeljnika "Jedinstvo" Sonje Ivković iz Novog Brda učinjeno je kako bi se sprečilo objektivno izveštavanje o mukama srpskog naroda u južnoj pokrajini i onemogućilo distribuiranje štampe na srpskom jeziku i ćiriličkom pismu, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.
Marko Đurić je ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je privođenje Sonje Ivković još jedna potvrda da Srbi na Kosovu i Metohiji nemaju nikakvo pravo da istinom odgovaraju na organizovane pokušaje falsifikovanja istorije, čiji je cilj da se izbrišu viševekovni tragovi trajanja našeg naroda na tim prostorima.

"Srbima u našoj južnoj pokrajini uskraćeno je pravo na mišljenje i odbranu naučno utemeljenih činjenica, ali što su represija i zastrašivanje izraženiji toliko će snažnija biti rešenost Srba da ne dozvole da budu izbrisani iz istorije", ističe Đurić.
Ne čudi brutalnost i ostrašćenost onih koji lisicama žele da zauzdaju istinoljublje srpskih intelektualaca na Kosovu i Metohiji, dodaje direktor Kancelarije za KiM i ukazuje da je neshvatljivo da se u modernoj Evropi nemo prelazi preko potpuno neskrivenog i na šovinističkoj mržnji utemeljenog pokušaja zloupotrebe i krađe srpskog kulturnog i civilizacijskog nasleđa.
"Zgrožen sam načinom na koji je od strane kosovske policije tretirana srpska novinarka, i očekujem da međunarodne organizacije i strukovna udruženja reaguju kako bi se Srbima na Kosovu i Metohiji garantovala elementarna ljudska i profesionalna prava", piše u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đurić: Srbima se uskraćuje pravo da istinom odgovore na falsifikat

Izvor: RTV Pink, 28.Avg.2019, 07:54

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da je privođenje novinarke nedeljnika "Jedinstvo" Sonje Ivković iz Novog Brda učinjeno kako bi se sprečilo objektivno izveštavanje o mukama srpskog naroda u južnoj pokrajini i onemogućilo distribuiranje štampe na srpskom jeziku i ćiriličkom...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.