Đurić izdao saopštenje, još jedno! Kurti u panici, možda malo...

Izvor: KMnovine.com, 24.Okt.2019, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić izdao saopštenje, još jedno! Kurti u panici, možda malo...

Na sajtu Kancelarije za Kosovo i Metohiju objavljeno je još jedno saopštenje u nizu.


   
"Ko se bije, taj se voli", tako deca kažu...    
Piše: Ivan Maksimović



Njime se Marko Đurić obraća Aljbinu Kurtiju, nezadovoljan njegovim izjavama.

Pored ostalih koje je ovih dana objavila "Srpska lista", ona skupa deluju kao pisamca učenika mlađih razreda >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << osnovne škole koji preterano reaguju na neuzvraćenu ljubav. Isprva, pred izbore albanskih separatista, bile su to zvanične izjave i spremnost da se učini sve kako bi se ostvarilo, i to u punom i najboljem mogućem smislu, sve ono što zahteva ili je potrebno onome u koga je potpisnik pisama i izjava, "zaljubljen".

U ovom slučaju konkretno radi se o predstavnicima Vlade Srbije koji kao da su pomerili s pameću od "zaljubljenosti" u drugu stranu - albanske separatiste.


   
Kurti izjavio da "sa Vučićem šah ne bi igrao ni privatno". Tači se sa Vučićem igra, i privatno.    

Izbijanjem Kurtija na čelo kolone promenilo se i raspoloženje "zaljubljenog". Odjednom saznaje da on "neće biti voljen". Da je to mesto, kako se čini, već rezervisano za nekog drugog, mnogo goreg "igrača", seljobera.

Tako je potonji od preuzeo vođstvo u slugarenju prema separatistima nakon što je onaj prvi raskrčio stazu kroz sramotu i izdaju te pokazuje spremnost da učini ono jedino na što ovaj prvi nikako "nije hteo" da pristane... Mada, možda, malo... ipak bi.


   
Zahladneli odnosi,možda je to i zdravo - Marko Đurić    
Ali, takvog kolebanja nije bilo kada je trebalo učiniti da do toga dođe i da to postane moguće. Naprotiv, vladala je samo dobra volja (diktatora). To je nazivano "pobedama" kao što se sećamoone jedne - najmanje od 5:0.

U međuvremenu je samodeklarisani "pobednik" postao deklasirani. Sada, kada je od svega ostala samo nula, i to probušena, pisma postaju žešća, ton uvredljiviji. Ljutko se nadurio, narogušenost je sve vidljivija.

Posmatraču, srpskom narodu koji sve to gleda raspoloženja kao na sahrani, i to sopstvenoj, ostaje samo da sačeka da "predstavnike naroda" prođe ovaj politički pubertet. (Samo kada se ne bi opijali, bilo čime...) Pa da kreštave glasove koji se od milozvučnih do piskavo-škripavih menjaju više puta od početka do kraja jedne rečenice, zamene neki odlučni, jasni, konkretni.

A takvi se čuju samo kad se ljutko pokunjen vrati kući (čitaj američkoj ambasadi) gde mu neki novi, hladni i bez imalo sažaljenja i emocija "roditelji" kažu da on ipak mora da pristane na poniženje, da je još mali i da sve to u njegovom nebitnom životu nema značaj ni približno koliko konačni rezultati i interesi u sferi "odraslih" svetskih sila.


   
Kurti suzama ne veruje.    
Ljutko jedino što može je da, kada ponovo krene "da pohađa nastavu", još jače izvređa svoju neuzvraćenu ljubav kojoj je primoran da služi - jer je mali.

Može i da je licemerno naziva "privremenim pokrajinskim vlastima" nad kojima ne samo da nema nikakv autoritet već i pisma i "puškice" koje šalje, izazivaju masovnu alergiju na sam dodir neuzvraćenoj ljubavi koja ih sa jedom, isto tako kritikovana od svojih "neprirodnih" staratelja, prebrojava u nekakvom skafanderu iz koga se ne vidi njena "šifrovana" anksioznost.



Autor: Ivan Maksimović   l     Kontakt



Odmah po zavšretku studija počinje da radi kao novinar, što postaje njegovo osnovno zanimanje, pa tako njegove fotografije i tekstovi bivaju objavljivani u svim vodećim srpskim medijima.

Po napadu Šiptara na sever KiM i podizanju barikada, ponovo se samostalno aktivira pokrivajući one teme koje su mediji predstavljali lažno ili ih skrivali. Postaje jedini novinar na Kosovu i Metohiji koji otvoreno kritikuje državnu vlast i njenu veleizdaju počinjenu Briselskim sporazumom.


Rođen je i živi na Kosovu i Metohiji.


KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2019 ::  Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.