Đurić deci sa KiM: Imate budućnost, računajte na pomoć Srbije

Izvor: RTS, 09.Dec.2018, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić deci sa KiM: Imate budućnost, računajte na pomoć Srbije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić primio je u Palati "Srbija" 150 mališana sa KiM i poručio im da grade svoju budućnost u južnoj pokrajini računajući na pomoć Srbije koja će, kaže, uvek biti solidarna sa srpskim narodom na KiM.
Đurić je poželeo dobrodošlicu deci sa KiM i upoznao ih sa istorijatom Novog Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Palate "Srbija".

Đurić je naglasio da Srbi i deca sa KiM imaju budućnost za koju ćemo se, kako je rekao, svi zajedno boriti.
"Sve što radimo i što ćemo raditi, biće usmereno ka tome da sačuvamo naš narod i našu decu na KiM", rekao je direktor Kancelarije za KiM novinarima u Palati "Srbija".
Đurić je poručio srpskom narodu na KiM da će cela Srbija i u dobru i u zlu biti solidarna sa njima, kao i da mogu da planiraju i grade svoju budućnost računajući na materijalnu, finansijsku i svaku drugu pomoć Srbije.
Naglasio je da će zdravstveni i obrazovni sistem, kao i sve druge institucije Srbije, nastaviti da funkcionišu na KiM i u narednom periodu, te da će obaveza države biti da osigura da, bez obzira na sve poteškoće, to ni po čemu ne zaostaje za drugim delovima Srbije.
"Želim da naš čovek bilo gde na KiM zna da može da računa na svoju državu. Kao što danas može da računa, to će moći i u budućnosti. To ništa neće promeniti bez obzira na sve pritiske i loše namere. Preživeli smo mnogo gore situacije od ove, a zajedno ćemo istrajati i u ovim teškim vremenima", poručio je Đurić.
Mališani sa KiM kažu da će se puni utisaka iz Beograda vratiti u južnu pokrajinu, kao i da im poseta glavnom gradu mnogo znači.
Nikolija iz Gornjeg Krnjina za Beograd kaže da je drugi put u Beogradu, a da je poseban utisak na nju ostavio obilazak Palate "Srbije", "Štark Arene" i poseta Žandarmeriji.
"Drago nam je što imamo priliku da bolje upoznamo i više saznamo o svojoj državi, kao i da upoznamo nove ljudi", rekla je Nikolija.
Dragana iz mesta Gornje Kusce u opštini Gnjilane takođe je oduševljena posetom Žandarmeriji i ističe da njoj i njenim vršnjacima veoma znači boravak u prestonici.
"Sve ovo nam mnogo znači, jer živimo u teškom uslovima, a pre svega, nemamo slobodu kretanja", rekla je Dragana.
Trinaestogodišnjem Srđanu, koji je prvi put boravio u Beogradu, najviše se dopao stadion Crvene zvezde.
Deca sa KiM ovog vikenda borave u Beogradu u okviru humanitarne akcije koju su, povodom novogodišnjih praznika, organizovali "Štark Arena" i Nezavisni sindikat policije.
Mališani su se tokom dvodnevne posete družili sa pripadnicima Žandarmerije, a obišli su i Zoološki vrt, Kalemegdan, stadion Crvene zvezde, "Štark Arenu"...

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić deci sa Kosova i Metohije: Srbija će biti uz vas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2018

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić primio je danas u Palati Srbija 150 mališana sa KiM i poručio im da grade svoju budućnost u južnoj pokrajini računajući na pomoć Srbije koja će, kaže, uvek biti solidarna sa srpskim narodom na KiM...Đurić je poželeo dobrodošlicu deci...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.