Đurić: Srbija neće dozvoliti direktan pokušaj otimanja Trepče

Izvor: RTS, 04.Feb.2019, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Srbija neće dozvoliti direktan pokušaj otimanja "Trepče"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izrazio je, u razgovoru sa ambasadorom Austrije u Beogradu Nikolausom Luterotijem, zabrinutost zbog nastavka procesa destabilizacije posle novog jednostranog poteza Prištine usvajanjem statuta rudarskog kombinata "Trepča".
Marko Đurić je naglasio da će eventualna primena tog zakona negativno uticati na dijalog Beograda i Prištine o normalizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odnosa, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 

"Srbija neće dozvoliti direktan pokušaj otimanja 'Trepče' i ugrožavanja opstanka srpskog naroda na KiM", istakao je Đurić.
Đurić je austrijskog ambasadora upoznao i sa bezbednosnim, socijalnim i političkim problemima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji.
Posebno se osvrnuo na odbijanje privremenih prištinskih vlasti da ukinu takse na srpsku robu i pored nedvosmislenog apela međunarodne zajednice i naveo da politički predstavnici kosovskih Albanaca time dokazuju da se na njih ne može računati kao na kredibilne i konstruktivne sagovornike u pronalaženju održivog rešenja u odnosima Beograda i Prištine.
Đurić je naveo i da je Austrija važan partner Srbije u obezbeđivanju stabilnosti i prosperita u regionu i zahvalio ambasadoru Luterotiju na aktivnoj ulozi koju njegova zemlja ima u tom procesu, zaključuje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Srbija neće dozvoliti direktan pokušaj otimanja "Trepče"

Izvor: Blic, 04.Feb.2019

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izrazio je danas, u razgovoru sa ambasadorom Austrije u Beogradu Nikolausom Luterotijem, zabrinutost zbog nastavka procesa destabilizacije posle novog jednostranog poteza Prištine usvajanjem Zakona o statutu rudarskog kombinata "Trepča".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.