Izvor: Blic, 18.Jan.2018, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Priština nema nameru da ozbiljno vodi istragu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da odbijanje Prištine da srpski politički, pravosudni i drugi organi učestvuju u istrazi ubistva Olivera Ivanovića pokazuje da "prištinske vlasti nemaju nameru da vode istragu na ozbiljan način".

- To pokazuje da nekome ozbiljna istraga ni ne odgovara. To je politička odluka da ne bude ozbiljne istrage iz koje verovatno proizilaze određena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saznanja, namere i ciljevi koji ni malo dobro ne govore o njihovoj ulozi o svemu onome što se desilo - istakao je Đurić.

Prema njegovim rečima, ozbiljno vođenje istrage o ubistvu Ivanovića nije "pet policajaca članova nekog tima sa severa i pet članova sa juga", koji, ističe, vode istragu bez ozbiljne umreženosti sa srpskim organima.

On je podvukao da bez umreženosti sa srpskim organima ni ne može biti ozbiljne istrage.

- Onaj ko nema šta da krije, on ne bi odbijao učešće organa Srbije, ne bi odbijao pomoć najprofesionalnijih i najozbiljnijih istražitelja koje ova zemlja ima - istakao je Đurić za TV Pink.

On je naglasio da odbijanje Prištine ne znači da istrage neće biti, te da će Srbija istragu svakako sprovoditi sa ciljem da oni koji su odgovorni za ovaj, kako kaže, teroristički akt budu izvedeni pred lice pravde.

- Omogućićemo da oni koji su odgovorni za ovaj teroristički akt, pa ma na kojim pozicijama se nalazili i kakvu ulogu imali, budu izvedeni pred lice pravde i to bez obzira na nacionalnost, fukciju i na bilo šta drugo - zaključio je Đurić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kome ne odgovara istraga UBISTVA Olivera Ivanovića: Sabotiranje već počelo, ko krije ZLOČINCE

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2018

Politička odluka Prištine izazvala sumnje..Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je večeras da odbijanje Prištine da srpski politički, pravosudni i drugi organi učestvuju u istrazi ubistva Olivera Ivanovića pokazuje da "prištinske vlasti nemaju nameru da vode istragu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vulin: Samo Srbiji stalo da se nađu ubice, PR želi sever

Izvor: B92, 19.Jan.2018, 11:45

Beograd -- Odbijanje Prištine da se srpski organi uključe u istragu ubistva Olivera Ivanovića pokazuje da postoji nespremnost prištinske strane da se pronađu ubice...To je izjavio ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da je jedino Srbiji stalo do toga da se pronađu ubice..."Očigledno je da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.