Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Potezi Prištine bez pravnog dejstva, ali su pretnja po stabilnost

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas, u razgovoru sa novim ambasadorom Švedske Janom Lundinom, da potezi Prištine vezani za imovinu rudarskog kombinata Trepča ne proizvode nikakvo pravno dejstvo ali da su velika pretnja stabilnosti i normalizaciji odnosa.

Kako se navodi u saopštenju izdatom posle sastanka, Đurić je Lundina upoznao sa problemima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Đurić je posebnu pažnju posvetio poslednjim jednostranim potezima institucija na Kosovu, poput donošenja zakona o strateškim ulaganjima i zakona o Trepči, na koji je Vlada Srbije odgovorila donošenjem odluke o poništavanju svih pravnih posledica akata i radnji Prištine.

Kada je reč o sprovođenju sporazuma postignutih u briselskom dijalogu, Đurić je naglasio značaj što bržeg formiranja Zajednice srpskih opština, kao najvažnijeg garanta zaštite položaja i interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Đurić: Potezi Prištine bez pravnog dejstva

Izvor: B92, 12.Okt.2016

Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je da potezi Prištine vezani za Trepču ne proizvode nikakvo pravno dejstvo...Međutim, on je naveo da ti potezi jesu velika pretnja stabilnosti i normalizaciji odnosa...Đurić je to ocenio u razgovoru sa novim ambasadorom Švedske Janom Lundinom...Kako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.