Đurić: Očekujem da slučaj Mitrović bude vrlo brzo rešen, i Albanci znaju da batina ima dva kraja

Izvor: Blic, 01.Sep.2017, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Očekujem da slučaj Mitrović bude vrlo brzo rešen, i Albanci znaju da batina ima dva kraja

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izrazio je danas očekivanje da će slučaj Bogdana Mitrovića, koga je kosovska policija uhapsila zbog navodnih ratnih zločina, "vrlo brzo biti rešen" jer, kako je naveo, i Albanci znaju "da batina ima dva kraja".

Đurić je za televiziju Pink rekao da je zabrinut za Bogdana Mitrovića jer se ne zna šta je sa njim pošto mu je određen pritvor u Podujevu ali je i dodao da će Srbija ispitati krivičnu odgovornost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svih koji su uključeni u njegov progon.

- Onda ćemo videti da li će moći da mrdnu iz tog Podujeva a da im se ne stave lisice na ruke - kazao je Đurić.

Komentarišući jučerašnji sastanak predsednika Srbije i Kosova u Briselu, Đurić je kazao da su ti razgovori uvek važni i dobri, ali da "nikad nisu prijatni i laki".

- Dogovor je uvek jedini put ka rešenju ali ti razgovori nikad nisu prijatni i laki. To nisu ljudi sa kojima bi u normalnim okolnostima voleli da razgovarate i tražite rešenje. Uvek sa jednim osećajem nelagode idete tamo, prevaljujete hiljade kilometara da bi vam neko dovodio u pitanje ono što znate da je vaše - rekao je Đurić.

Po njegovim rečima, Beograd neće praviti bezrazložne ustupke u Briselskom dijalogu.

- Nećemo praviti ustupke bez jasnih i konkretnih dobitaka za Srbe na Kosovu i Metohiji. Na potezu je sada Priština koja mora sprovesti sporazum o Zajednici srpskih opština, o sudu i tužilaštvu sa srpskom većinom na severu pokrajine jer naše sudije već 17 godina ne mogu u punom kapacitetu da primenjuju pravo - kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Đurić: Očekujem da slučaj Mitrović bude vrlo brzo rešen, i Albanci znaju da batina ima dva kraja

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Sep.2017

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izrazio je danas očekivanje da će slučaj Bogdana Mitrovića, koga je kosovska policija uhapsila zbog navodnih ratnih zločina, "vrlo brzo biti rešen" jer, kako je naveo, i Albanci znaju "da batina ima dva kraja"...Đurić je za televiziju Pink...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.