Đurić: Haradinajev ministar poljoprivrede ne predstavlja Srbe

Izvor: Večernje novosti, 25.Feb.2019, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Haradinajev ministar poljoprivrede ne predstavlja Srbe

Živić je članica Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića, koji je i jedini poslanik te partije u prištinskom parlamentu. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je u ponedeljak da novoimenovana ministarka poljoprivrede u kosovskoj vladi ne predstavlja srpski narod i dodao da je taj potez Prištine imao za cilj rušenje sloge među Srbima.Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj je danas imenovao Dijanu Živić za novog ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << razvoja, koja je na tom mestu zamenila smenjenog Nenada Rikala.Pročitajte još - Haradinaj imenovao Dijanu Živić za ministarku poljoprivrede Živić je članica Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića, koji je i jedini poslanik te partije u prištinskom parlamentu.Đurić kaže da "novoimenovani Haradinajev tzv. ministar poljoprivrede ne predstavlja srpski narod, ne deluje u konsultacijama i dogovoru sa institucijama države Srbije, ne uživa demokratski legitimitet i biće tretiran u skladu sa tim"."Ovaj podmukli potez Prištine za cijj ima rušenje sloge među Srbima na Kosovu i Metohiji i slabljenje njihove političke pozicije. Rezultat će, međutim, uveren sam biti upravo suprotan", kaže Đurić.Đurić je rekao i da sa tom i drugim osobama koje deluju suprotno jedinstvenoj državnoj politici na Kosovu i Metohiji neće biti bilo kakve komunikacije i saradnje, kako od državnih organa Republike Srbije, tako i od strane legalno i legitimno izabranih predstavnika srpskog naroda na KiM na svim nivoima, uključujući lokalni i centralni.On dodaje da će onima koji rade protiv interesa svog naroda, a za račun tuđih i sitnosopstvenih interesa biće uvek i svuda zatvorena vrata, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vulin: Živić ne predstavlja Srbe, privid multietničnosti

Izvor: B92, 26.Feb.2019, 10:35

Beograd -- Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocenio je da nova ministarka poljoprivrede u kosovskoj vladi Dijana Živić ne predstavlja Srbe sa KiM...Ona, kako kaže, nije dobila njihovu podršku na izborima, već da služi prištinskim vlastima da se predstavi privid multietničnosti...U izjvi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.