Đurić: Dogovor o ličnim kartama, kamionima, izborima...

Izvor: Prva.rs, 20.Apr.2016, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Dogovor o ličnim kartama, kamionima, izborima...

Ističući da su postignuti važni dogovori za srpski narod na Kosovo u Metohiji u "četiri fundamentalne" oblasti, Đurić je Tanjugu rekao da lične karte, koje su izdale naše vlasti, slobodno mogu da se upotrebljavaju na Kosovu i Metohiji kao i do sada i dodao da će se razgovori o ličnim kartama nastaviti u narednom periodu.
"Neće biti blokada, neće biti bilo kakvih prepreka", poručio je Đurić.
Postignut je dogovor o transportu opasnih materija, blokada za kamione prestaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << u ponedeljak, 25. aprila, i više neće biti zastoja za naše kamione koji ulaze iz centralne Srbije, kao i o izborima 24. aprila, koji će biti održani po istom modelu kao i 2014. godine, uz prisustvo OEBS-a, naveo je Đurić.
On je kazao da je utvrđeno da na KiM bude 90 biračkih mesta.
Đurić je rekao i da neće biti zabrane ulaska srpskim zvaničnicima na KIM i najavio da će sutra posetiti KiM "na najnormalniji mogući način".
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je rekao da ne pamti kada su pregovori bili "ovoliko dugi i teški" i istakao da su postignuti rezultati posledica "višenedeljnih diplomatskih napora" u kojima je, kako je naveo, učestvovao i premijer Aleksandar Vučić i drugi zvaničnici. 
"Mislim da smo postigli mnogo toga, da smo ostvarili dobar rezultat za našu zemlju i naš narod na KIM", zaključio je Đurić.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.