Đurić: Albanija poligon za plasiranje lažne države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2019, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Albanija poligon za plasiranje lažne države

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da Priština pokušava državama koje nisu priznale nezavisnost KiM da "podvali kukavičje jaje" kroz priču o zajedničkim diplomatsko-konzularnim predstavništvima sa Albanijom.

Đurić je to rekao povodom sve češćih najava zvaničnika Prištine i Tirane o zbližavanju zajedničke spoljne politike i ambasada.

Prema njegovim rečima, u tom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slučaju bi Albanija, koja je međunarodno priznata država, bila korišćena kao poligon za plasiranje "lažnih diplomata, lažne države".

"Postoji značajna razlika - Srbija i Crna Gora su bile jedna država, a Albanija je odvojena država od Srbije. Bilo bi neprimereno da neko razmatra mogućnost da sa jednim delom Srbije ima zajedničku diplomatsku delatnost", rekao je Đurić za Tv Pink.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Albanija poligon za plasiranje lažne države

Izvor: RTV Pink, 11.Jul.2019

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da Priština pokušava državama koje nisu priznale nezavisnost KiM da "podvali kukavičje jaje" kroz priču o zajedničkim diplomatsko-konzularnim predstavništvima sa Albanijom.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.