Izvor: Luftika.rs, 17.Jan.2020, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđe je Ivanu pekao peglom i polomio rebra, a sada kaže da mu je bila „samo devojka“

Đorđe Lacković (25), optužen je za nasilje u porodici, pod sumnjom da je u martu prošle godine brutalno pretukao svoju tadašnju devojku Ivanu Filipović (23).
Lacković je juče pred novosadskim sudom izneo svoju odbranu, osmišljenu tako da umanji i relativizuje krivicu, a da odgovornost za svoje postupke prebaci na žrtvu. Nemili događaj odigrao se 12. marta 2019, u iznajmljenom stanu u Kosovskoj 4 u Novom Sadu.
„Nisam kriv i optužnicu ne mogu da priznam, jer se događaj koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je obeležio moj život i život moje porodice nije tako dogodio. Meni je jako žao što je do incidenta uopšte došlo“, rekao optuženi na suđenju.
Lacković je dodao da je od tužioca, kao i od medija, predstavljen kao monstrum.
– Кada bih mogao da vratim vreme, sve bi bilo drugačije, ali, nažalost, ne mogu. Ja sam voleo tu devojku, bio sam povređen i u tom trenutku pogrešno reagovao. Imam majku i sestru i ponovo kažem da mi je žao jer želim, pre svega, da ukažem na to da poštujem žene i da nisam nasilnik – istakao je osumnjičeni Lacković.
Podsećamo, Đorđe Lacković je optužen da je 12. marta u podstanarskom stanu u Кosovskoj ulici u Novom Sadu u nastupu ljubomore brutalno pretukao svoju tadašnju devojku Ivanu Filipović, nanevši joj teške povrede. Ivana je imala višestruke prelome rebara, probijena joj je plućna maramica, imala je opekotine od pegle i posekotine po nogama. Ona je u bolničkoj postelji u Institutu u Sremskoj Кamenici provela osam dana.
Prilikom iznošenja odbrane Lacković je rekao da je navedenog dana bio na poslu, kada je od nepoznate osobe dobio poruku sledeće sadržine: „Što se tvoja devojka pravi luda i ne vraća pare?”.
– Pozvao sam Ivanu, koja mi je negirala da duguje novac. Crv sumnje mi nije dao mira i rekao sam da ću doći do zgrade i da me čeka ispred. Ona je i dalje negirala da nekome duguje novac i da se to neko šali sa mnom s lažnog profila. Nisam imao nameru da se penjem u stan, ali ona je rekla do dođem da nešto pojedem. Usput je počela da se pravda da ne duguje ona, nego njen brat, a da ona samo vraća dug – rekao je Lacković.
Prema svojoj priči, optuženi je nakon toga pozvao Ivaninog brata i pitao da li njih dvoje nekom duguju novac.
– On je odgovorio da ne duguju, zatim je ćutao, a potom rekao da to vidim s Ivanom i da je ona uzela pare od nekog dečka iz Mačvanske Mitrovice. U tom trenutku je stigla još jedna poruka u kojoj je pisalo: „Tvoja devojka duguje još 200 evra kamate, bolje da se ne pravi luda da ne bi bila Severina“. Nisam shvatio poruku i tražio sam broj telefona da se čujemo i da vidim o čemu se radi.
Po njegovim rečima, kada se čuo s muškarcem, koji se predstavio kao Ivan, saznao je da je Ivana marta 2017. godine pozajmila od njega novac za more i da se on bavi zelenašenjem.
– Želim da napomenem da marta 2017. godine nismo ni razgovarali o moru i da nije bilo razloga da ona pozajmljuje bilo kakav novac. Кada smo kasnije razgovarali o moru, rekao sam da ću sve troškove snositi ja – pojasnio je optuženi.
Lacković je naglasio da je, dok je razgovarao telefonom s momkom kom je Ivana dugovala novac, bio uključen spikerfon i da je Ivana tokom razgovora pokušala da mu otme telefon.
U jednom trenutku veza se prekinula, a Lacković je izašao iz stana i ponovo pozvao dotičnog Ivana, koji je mu je kazao da je Ivana bila s njim u vezi, da su imali intimne odnose dok je bila s Đorđem u vezi i da duguje 450 evra koje nije htela da vrati. Takođe je rekao da ga je Ivana blokirala na svim društvenim mrežama i da ima snimke intimnih odnosa koji dokazuju njeno neverstvo. Na kraju je naglasio da mu je Ivana poslednji put ratu dala u novembru.
– Ivana je bila u stanju histerije i nastavila sve da poriče. Rekla je da je sve isplatila u novembru. Кada sam čuo to „novembar” svet mi se srušio. Sve mi se skupilo i počeo sam da je tučem muvalicom. Počeo sam da je udaram, a ona je uzela peglu s tepiha i udarila me u grudi. Oduzeo sam joj peglu i počeo da je udaram. Nisam znao da je bila vruća. Tukli smo se, gurnuo sam je i ona je pala na radijator. Stao sam joj na prste i nisam joj skakao po prstima kako je navedeno u optužnici. Nismo izlazili iz stana, niti se ona zaključala u kupatilo, sve se događalo u dnevnoj sobi. Nije tačno da je u bilo kojem trenutku ostala bez svesti – izjavio je Lacković i dodao da, kada je on krenuo iz stana, Ivana nije imala nikakvih vidljivih povreda.
Rekao joj je, kako je naveo, da ne želi više da je vidi i da skupi svoje stvari i iseli se iz stana. Potom je uzeo ključeve i otišao na posao.
– Posle nekoliko trenutaka dobio sam poruku od njenog brata „Da li je moguće da si je pretukao?” Кada sam ga pozvao rekao je da je Ivana u bolnici, da je zadobila teške povrede i da će on da krene za Novi Sad s drugarima. Rekao sam mu da ću otići da vidim kako je, a on mi je rekao da to ne činim. Ipak sam otišao da je vidim, ali me je tamo dočekala policija i lišila me slobode – ispričao je Đorđe Lacković na jučerašnjem glavnom pretresu.
Sudsko veće, kojem predsedava sudija Vesna Eremin Đorđević, zakazalo je za 5. mart sledeće ročište, na kojem bi trebalo, između ostalog, da bude saslušana i oštećena Ivana Filipović, piše D. Nikolić za Dnevnik.
Nismo živeli u vanbračnoj zajednici Osumnjičeni Đorđe Lacković je juče negirao da su on i oštećena Ivana Filipović živeli u vanbračnoj zajednici.
– Želim da dodam da je meni Ivana bila samo devojka i da smo se zabavljali, a ne vanbračna supruga.
On je pojasnio da su se njih dvoje upoznali na društvenoj mreži „Instagram” i da su se mesec – mesec i po dopisivali, a nakon toga i videli. Neko vreme su se samo družili, da bi nakon toga počeli da se zabavljaju.
Lacković je naglasio da su stan u Кosovskoj 4 iznajmili njegovi roditelji, kada je počeo studije.
Kako je nasilnik koji je u Novom Sadu pretukao devojku i svima nama lupio 2 šamara

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.