Đilas: Vlast nije spremna da kaže istinu o Kosovu

Izvor: Politika, 08.Dec.2012, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Vlast nije spremna da kaže istinu o Kosovu

PARAĆIN – Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas poručio je da vlast treba narodu da kaže „istinu o tome sa kim i šta priča o Kosovu i Metohiji”.

„Živimo u Srbiji u kojoj vlast nije spremna da narodu kaže istinu o tome sa kim i šta priča o Kosovu i Metohiji i očekujemo da 17 decembra kada budu izneli platformu saznamo šta predstavnici Srbije pričaju sa onim sa kojima su se dogovarali”, kazao je Đilas na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke u Paraćinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
On je dodao i da je „očekivao da (Tomislavu) Nikoliću neko javi da više nije opozicija, već predsednik države i da je obećao pre godinu i po dana da ima plan za Kosovo i da će da ga iznese kada postane vlast”.

On je ocenio da, kada se danas pogledaju rezultati vlade, ima malo stvari sa kojima ona može da se pohvali i ocenio da je situacija u zemlji loša, jer raste nezaposlenost, a plate se smanjuju.

Đilas je naveo da će se u sledeća dva meseca DS manje baviti sobom, a više konkretnim rešenjem za izlazak zemlje iz krize.

„U Srbiji će se živeti sve lošije, a plate će biti sve manje. Naš posao je da ukažemo na stvari koje nisu iskrene i tačne i da predlažemo stvari koje su dobre”, kazao je Đilas.

On je ocenio da su poslanici DS-a sve aktivniji u parlamentu, što ukazuje da dogovor o jedinstvu stranke daje rezultate.

Predsednik DS-a očekuje da se do 15. februara formiraju organi stranke, „a od predsednika Političkog saveta Dragoljuba Mićunovića očekuje da se uspostavi komunikacija sa intelektualnom elitom zemlje, sindikatima i privrednicima, kako bi se ubuduće stranka bavila ljudima, njihovim zapošljavanjem i učinila da ljudi bolje žive”.

Sednici Glavnog odbora DS-a prisustvovao je počasni predsednik stranke Boris Tadić i svi potpredsednici stranke.

Beta

objavljeno: 08.12.2012.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

"Vlast da kaže istinu o Kosovu"

Izvor: B92, 08.Dec.2012

Paraćin -- Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas poručio je danas da vlast treba narodu da kaže "istinu o tome sa kim i šta priča o Kosovu i Metohiji"..."Živimo u Srbiji u kojoj vlast nije spremna da narodu kaže istinu o tome sa kim i šta priča o Kosovu i Metohiji i očekujemo da 17....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.