Detalji hapšenja VOĐE KAVAČKOG KLANA: Kašćelan SARAĐIVAO sa lažnim KOSOVSKIM vlastima, POMOGLI MU DA POBEGNE?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Dec.2018, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detalji hapšenja VOĐE KAVAČKOG KLANA: Kašćelan SARAĐIVAO sa lažnim KOSOVSKIM vlastima, POMOGLI MU DA POBEGNE?!

Slobodan Kašćelan (55) uhapšen je u Pragu

Slobodan Kašćelan (55), koji je označen kao vođa "kavačkog klana" iz Kotora, u trenutku hapšenja kod sebe je imao francuski i kosovski pasoš na ime Slobodan Perić, preneli su crnogorski mediji.

Francuski pasoš je navodno bio falsifikovan, dok su kosovski regularno izdale lokalne vlasti.

- Kosovski istražitelji će morati da utvrde ko je osoba koja je Košćelanu omogućila dobijanje ovakvog dokumenta. Sumnjivo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je to što je još jedan begunac iz Crne Gore nedavno uhapšen sa legalnim pasošem, tako da se istraga kreće i u smeru otkrivanja lanca osoba koje omogućavaju izradu pasoša sa lažnim imenima - navode mediji.

Dosadašnja istraga je pokazala da je Kašćelan, koji je uhapšen u Pragu, jedno vreme utočište pronašao i na Kosovu.

- Istražitelji su došli do podataka da je on bio u kontaktu sa kriminalnim grupama koje su mu pomagale u skrivanju - dodaje se u medijima.

Podsetimo, Slobodan Kašćelan uhapšen je u iznajmljenom stanu u akciji crnogorske i češke policije. Samo dva dana ranije u Tivtu je uhapšen njegov telohranitelj Srđan Jurišević, kod koga je pronađen pištolj za koji nije imao dozvolu. Međutim, još uvek nije poznato da li su ova dva hapšenja povezana, odnosno, da li su Jurišević i Kašćelan imali kontakt na osnovu koga je navodni vođa "kavačkog klana" lociran.

On je uhapšen na osnovu crvene međunarodne poternice koja je raspisana u februaru 2017. godine, a protiv Kašćelana se vode postupci zbog ubistva u pokušaju, stvaranja kriminalne organizacije i zelenašenja.

BONUS VIDEO: ČUDESNA RUKAVICA Pretvara poluautomatsko oružje u mitraljez
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.