Delavi: Ko je za ukidanje Specijalnog suda snosiće posledice

Izvor: N1 televizija, 17.Jan.2018, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delavi: Ko je za ukidanje Specijalnog suda snosiće posledice

Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi izjavio je da će se svi oni koji podržavaju ukidanje Specijalnog suda za ratne zločine suočiti sa teškim posledicama, jer postoje i pojedinci koji moraju da odgovaraju za teške zločine koje su počinili iako su se borili za pravu stvar.

"Pokušaj ukidanja Specijalnog suda predstavlja strašan primer kada se lični interesi stavljaju iznad opšteg dobra i iznad interesa sopstvene države", kazao je Delavi i dodao da su poslanici i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << političari koji podržavaju ideju ukidanja Suda upoznati sa posledicama koje će snositi zbog takvih stavova.

Kosovo treba da bude spremno da okonča ovo poglavlje svoje istorije i ako to podrazumeva da neki od njenih ratnih rukovodilaca treba da polože račune.Kosovo je osnovalo Specijalni sud da bi pred lice pravde izvelo sve optužene da su izvršili zločine tokom rata

Delavi je podsetio da su SAD bile uz Kosovo tokom rata, pored žrtava i za pravdu ali je "istina da su neki pojedinci koji su se borili za pravu stvar - slobodu Kosova, izvršili teške zločine protiv drugih i za to treba da polože račune".

On je dodao da specijalni sud nije za nadležan za pravdu za jednu zemlju, za jednu vojsku, etničku grupu, već za pravdu za pojedinačne žrtve.

Delavi je kazao da je Specijalni sud od izuzetnog značaja za SAD.

"Brinemo se za sud i želimo da vidimo Kosovo integrisano u Evropu, pridružujući se tako medjunarodnim organizacijama, uključujući NATO i EU", kazao je američki ambasador.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   NATO

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Sud za zločine OVK je veoma važan za SAD"

Izvor: B92, 17.Jan.2018

Ambasador SAD na Kosovu Greg Delavi izjavio je da je Specijalni sud za zločine OVK od izuzetnog značaja za njegovu zemlju..."Specijalni sud je izuzetno značajan za SAD. Mi se brinemo za sud i želimo da vidimo Kosovo integrisano u Evropu, pridružujući se tako međunarodnim organizacijama, uključujući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.