Darko Adamov: Vaseljenski patrijarh priznaje otcepljenje Kosova i Metohije?

Izvor: KMnovine.com, 24.Jan.2020, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Adamov: Vaseljenski patrijarh priznaje otcepljenje Kosova i Metohije?

Očigledno je da vaseljenskom patrijarhu nije smetalo Kosovo kao odvojeno od Srbije. A naredni predavač bio je dr. Srđan Pirivatrić


   
Vaseljenski patrijarh    





Naučni skup pod nazivom Vizantijski svet, koji je održan 18. i 19. oktobra prošle godine u Solunu, praktično je promovisao nezavisno Kosovo. Program ovog skupa, koji je održan uz podršku i učešće vaseljenskog >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << patrijarha Vartolomeja, prikazuje nam Kosovo kao nezavisnu državu u odnosu na Srbiju (videti PDF u prilogu).




Naime, prilikom nabrajanja država vizantijskog sveta i njihovih episkopskih sedišta, na spisku država pored Egipta, Jermenije, Bugarske, Gruzije, Srbije… nalazimo, verovali ili ne, Kosovo!

Ako se pažljivo pogleda, Srbija je jedina zemlja koja nema vizantijski, odnosno hrišćanski grad, dok su Kosovu, kao nezavisnoj zemlji, pridodati i Gračanica i Prizren!!!




Iza svega stoji grčka nevladina organizacija Vizantijski Solun, bliska patrijarhu Vartolomeju, koja teži da širom sveta promoviše vizantijsku civilizaciju, i to, kako sami kažu, „kao inspiraciju za budućnost”. U toj i takvoj „inspiraciji” ima mesta za nezavisno Kosovo, iako nikome nije jasno kakve to ima veze sa duhom i karakterom vizantijske civilizacije?!

Važno je napomenuti da je ovaj naučni skup počeo posle liturgije na kojoj su vaseljenski patrijarh Vartolomej i atinski arhiepiskop Jeronim pomenuli raskolničkog „mitropolita” Kijeva Epifanija Dumenka!

Odmah posle liturgije otpočelo je predavanje patrijarha Vartolomeja o mreži vizantijskih gradova od apostola Pavla do našeg vremena. Očigledno je da vaseljenskom patrijarhu nije smetalo Kosovo kao odvojeno od Srbije.

Naredni predavač bio je dr Srđan Pirivatrić, naučni saradnik Vizantološkog instituta SANU!




Gde su nestali Srbi, čestiti naučni radnici, koji bi ovoj gospodi rekli: Kosovo je deo Srbije! I još: Svi autentični predstavnici vizantijske civilizacije bili su čuvari Pravoslavlja, a ne potkupljive marionete poput organizatora i učesnika ovakvih predavanja!

Da li još neko ima iluzija da će vaseljenski patrijarh biti zaštitnik srpskih interesa?



PROČITAJTE JOŠ:
Patrijarh ekumenista otkrio spomenik... sebi - KM Novinečetvrtak, 01. oktobar 2015. | KM novine Kako se ironično navodi u bugarskim medijima, posle Sadama Huseina, Staljina, Mau Ce Tunga i Leonida Brežnjeva i patrijarh Vartolomej će još za života u oblasti gde ima vlast imati spomenik sebi. Događaj je postao poznat javnosti pošto je novinar „Frognjuza" naišao na fotografije čudnog događaja na Fb stranici Carigradske patrijaršije.

PROČITAJTE JOŠ:
Slavka Kojić: SPC nema šta da traži na Kritu - KM NovineKroz navedeni koncept Konstantinopoljski patrijarhat pokušava da nametne svoju volju svim ostalim Pomesnim Crkvama, o čemu piše i Natalija Naročnickaja u svom tekstu „Cilj Fanara - utvditi pravo diktiranja svoje volje" (4). U tekstu se kaže da je Vaseljenski Patrijarhat, koji poslednjih decenija zavisi od Zapada, posledično bio sklon ekumenizmu i kao takav je promovisao ideju svepravoslavnog sabora radi ponovnog utvđenja svoje hegemonije.


PROČITAJTE JOŠ:Sabor sveštenika i monaha Grčke: Novotarsko učenje patrijarha Vartolomeja - KM NovineSabor sveštenika i monaha Grčke optužuje Patrijarha Vartolomeja za novo učenje o podeljenoj Crkvi. Tekst objavljen sa pozivom na potpisivanje. Već ga potpisalo šest grčkih Arhijereja. Uoči samog susreta Patrijarha Vartolomeja i Pape Franciska u Carigradu, pojavio se u javnosti najnoviji tekst Sabora sveštenika i monaha pod nazivom Nova eklisiologija Vaseljenskog Patrijarha g.

KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: Arh. Gavrilo blog    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.