Dačić sa austrijskim šefom diplomatije: Srbija traži trajno rešenje za kosovsko pitanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2018, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa austrijskim šefom diplomatije: Srbija traži trajno rešenje za kosovsko pitanje

Sagovornici saglasni da je doprinos zemlje miru i stabilnosti značajan na regionalnom nivou

Srbija je spremna da nastavi da ulaže napore na planu pronalaženja trajnog rešenja koje će biti u interesu Beograda i Prištine, ali i doprineti stabilnosti celog regiona, a samim tim i Evrope, rečeno je danas u razgovoru ministra spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sa političkim direktorom i šefom Sektora za bilateralu u Ministarstvu inostranih poslova Austrije Aleksanderom Maršikom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Pročitajte i:

U razgovoru je, navedeno je u saopštenju, naglašen značaj regionalne stabilnosti i saradnje i potvrđen doprinos Srbije na planu očuvanja mira i stabilnosti.

Dačić i Maršik su ukazali da su bilateralni odnosi Srbije i Austrije dobri i da ih karakteriše razvijena saradnja u svim segmentima.

Sagovornici su posebno konstatovali da je dijalog dve zemlje na visokom i najvišem nivou, kao i da ima konstantan trend unapređenja.

Kao još jedna potvrda dobrih odnosa izdvojena je ekonomska saradnja i ukazano je da robna razmena u 2017. godini iznosi jednu milijardu evra.

U razgovoru je, takođe, iskazana podrška Austrije u procesu evrointegracija Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.