Dačić: Podela Kosova najbolje rešenje

Izvor: Kurir, 28.Feb.2013, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Podela Kosova najbolje rešenje

Vlast u Srbiji je prelomila, napravila kompromis. Ne daju mi više da pričam ni o podeli, ni o razgraničenju, iako i dalje smatram da je to najbolje i jedino moguće rešenje, odnosno jedino koje je prihvatljivo i za Srbe i za Albance

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da i dalje smatra da su podela Kosova i razgraničenje sa kosovskim Albancima najbolje rešenje.

Dačić je rekao da u Briselu uporno ponavljaju da ne žele novu Republiku Srpsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na Kosovu, ali da to niko ni ne traži.

"Vlast u Srbiji je prelomila, napravila kompromis. Ne daju mi više da pričam ni o podeli, ni o razgraničenju, iako i dalje smatram da je to najbolje i jedino moguće rešenje, odnosno jedino koje je prihvatljivo i za Srbe i za Albance", rekao je Dačić novinarima u Narodnoj biblioteci Srbije.

On je dodao da je Srbija uradila sve ponudivši zajednicu srpskih opština koja bi, kako je naveo, bila deo prištinskog sistema, ali da sada ni to nije dovoljno i da Priština traži da zajednica srpskih opština nema nikakve nadležnosti, što je neprihvatljivo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.