Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2019, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Najoštrije osudujumo sastanak norveških zvaničnika s Kurtijem uz zastavu Albanije

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije danas je najooštrije osudilo susret specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Norveške Arnea Sanes Bjornstada i lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, kojem je prisustvovao i ambasador Norveške na Kosovu Jens Erik Grondahl, a koji je održan uz zastavu Albanije.

"Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti poznat je kao zagovornik stvaranja tzv. Velike Albanije. Svako ko se u Prištini sastane sa čovekom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji pretenduje da bude premijer tzv. Kosova uz zastavu Albanije, legalizuje ideju 'Velike Albanije', odnosno priključenja tzv. Kosova Albaniji", navodi se u izjavi šefa diploamtije Ivice Dačića.

Ministarstvo spoljnih poslova smatra da se "sve zemlje članice Ujedinjenih nacija, a posebno zemlje u Evropi, moraju suzdržati od davanja legitimiteta takvim provokacijama", dodaje se u saopštenju.

Kurtijev pokret Samoopredeljenje osvojio je najviše glasova na nedeljnim kosovskim izborima.

Prištinski mediji navode da Kurti u kancelariji u kojoj prima goste i dalje drži samo albansku nacionalnu zastavu i kasnije objavljuje fotografije na zvaničnoj stranici stranke na društvenim mrežama.

Ambasadori SAD i Nemačke koji su se juče sastali sa Kurtijem nisu se, međutim, fotografisali sa njim u prostoriji u kojoj se vidi albanska nacionalna zastava, preneli su mediji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.