Dačić: Kina se bori za povratak rasprave o KiM u SB UN

Izvor: B92, 27.Okt.2018, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Kina se bori za povratak rasprave o KiM u SB UN

Ministar spoljnih poslova Srbije izjavio je da je "u punom jeku diplomatska bitka Pekinga da se Kosovo u novembru ponovo nađe na dnevnom redu sednice SB UN.

"Velike su šanse, ali još ništa nije gotovo", rekao je za "Politiku" Dačić, koji se nalazi u španskom gradu Malagi na Mediteranskoj konferenciji OEBS.

On je za ovaj list objasnio da je "ovih dana na Ist riveru u toku dogovor članica Saveta bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o tačkama dnevnog reda naredne sednice ovog tela UN, koja bi trebalo da bude održana početkom sledećeg meseca".

"Dnevni red još nije usvojen, tek se pričalo o preliminarnom, ali su se Velika Britanija, SAD, Francuska i Švedska odmah usprotivile stavljanju izveštaja generalnog sekretara o situaciji na Kosovu na agendu Saveta bezbednosti. Ovih dana odlučivaće se o tome. Kina će svakako predložiti tu tačku", naveo je Dačić.

"Politika" navodi da, iako se neka stalna članica ne slaže sa predlogom predsedavajućeg Savetu bezbednosti, što će u novembru postati Kina, ta članica nema mogućnost da na to uloži veto, ali bi presedan u UN bio kada bi se ovog puta glasalo o tačkama dnevnog reda.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DONETA ODLUKA! Kina ulazi u ODSUDNU BITKU ZA KOSOVO! Velike svetske sile NEKA SE SPREME za "udar"!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2018

Ministar spoljnih poslova Srbije izjavio je da je "u punom jeku diplomatska bitka Pekinga da se Kosovo u novembru ponovo nađe na dnevnom redu sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, pošto je pre tri meseca voljom Velike Britanije odatle skinuto"...- Velike su šanse, ali još ništa nije gotovo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.