ZAPAD VRŠI PRITISAK NA SRBIJU da prekine diplomatsku ofanzivu oko Kosova! Dačić: Traže da prestanemo sa tim jer to iritira Albance!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Nov.2018, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAPAD VRŠI PRITISAK NA SRBIJU da prekine diplomatsku ofanzivu oko Kosova! Dačić: Traže da prestanemo sa tim jer to iritira Albance!

Zapad traži od Srbije da obustavi diplomatsku akciju kojom uspešno uspeva da utiče na države koje su priznale tzv. Kosovo da taj stav preispitaju i ponište, jer se time navodno "narušava dijalog sa Prištinom".

- Albanska strana se žalila zapadnjacima na mene, a Zapad traži da prestanemo sa tim jer to iritira Albance, i, kao , šteti dijalogu , dok su njihova lobiranja za nova priznavanja i članstva u međunarodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << organizacijama u redu - kaže Dačić za "Novosti".

Govoreći o odluci Grenade, koja je povukla priznanje, on kaže da je to još jedan veliki rezultat, ne samo u osporavanju kosovske nezavisnosti, već u shvatanju tog problema da se on može rešiti samo dijalogom, a ne, kako to Kosovo smatra, da je stvar već rešena.

- I prilikom glasanja za njihovo članstvo u Interpolu videće se da ta stvar nije rešena i da je lažna lista Prištine o broju država koje su priznale Kosovo. Pošto, navodno, imaju toliki broj država, onda se može očekivati da će biti primljeni u Interpol, a ja mogu da garantujem da se to neće desiti - kaže Dačić.

Povodom komentara iz Prištine da povlačenje priznanja Kosova od Grenade i Komonvelta Dominika nisu tačne informacije, Dačić odgovara:

- Ako Kosovo stvarno misli da lažem, neka pogleda ko će glasati za njih.

Uprkos pritiscima sa Zapada, namera Beograda ostaje da broj priznavanja tzv. Kosova padne ispod sto do kraja godine, i posle poteza Grenade, taj cilj nije nedostižan, piše list.

Posle devet poništenih odluka za godinu dana Kosovo trenutno priznaju 102 zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dačić: Zapad traži da ne iritiramo Albance

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2018

Zapad traži od Srbije da obustavi diplomatsku akciju kojom uspešno uspeva da utiče na države koje su priznale tzv. Kosovo da taj stav preispitaju i ponište, jer se time navodno "narušava dijalog sa Prištinom"..."Albanska strana se žalila zapadnjacima na mene, a Zapad traži da prestanemo sa tim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.