DŽIHADISTI PRETE! Žele ŠTO VIŠE MRTVIH! Planiraju žestoke NAPADE U SRBIJI! Mete - naše najveće SVETINJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2018, 07:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DŽIHADISTI PRETE! Žele ŠTO VIŠE MRTVIH! Planiraju žestoke NAPADE U SRBIJI! Mete - naše najveće SVETINJE!

Šiptarski saradnici Islamske države na radaru srpskih bezbednosnih službi

Tragom šokantne optužnice tužilaštva takozvane republike Kosova - u kojoj se navodi da je šestočlana grupa terorista planirala napade na izraelske fudbalere u albanskom Elbasanu i na srpske lokalitete na Kosovu - grupa je bila na radaru sprskih bezbednosnih službi.

Ova grupa uhapšena je novembra 2016. godine, a njeni članovi bili su: Bujar Behrami, Rešim Kastrati, Gramos Šabani, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Albert Adamej, Leotrim Musliju I Edona Haliti.

Osim srpskih službi, i strane službe bezbednosti – pre svega Nemačka – bile su upoznate sa planovima albanskih džihadista da napadnu popularne ugostiteljske objekte u Gračanici i Crkvu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici.

Cilj terorista je bio da se atakom na mesta na kojima se okupljaju mladi, osim velikog broja žrtava, u građane uvuku strah i panika, dok bi se napadom na svetinju uneo nemir među vernike i sveštenstvo.

U napadima na srpske mete teroristička grupa je, prema podacima naših bezbednosnih službi, trebalo da koristi eksploziv velike razorne moći, 80 puta jači nego TNT koji je ranije korišćen u akcijama u Briselu.

Taj eksploziv izrađuje se u kućnoj radionici uz pomoć sastojaka koji su dostupni u slobodnoj prodaji u apotekama. Ovaj eksploziv grupa je trebalo da koristi za napade na KiM, u Makedoniji i Albaniji.

Prema istim izvorima, mozak u organizaciji napada bio je Bujar Behrami, a terorističke akcije planirane su za Božić 2017. godine u Kosovskoj Mitrovici i Skoplju.

Za mete su označeni pravoslavni hramovi i to u vreme liturgije.

Plan je bio da se napad izvrši eksplozivom koji bi do mesta napada trebalo da bude dostavljen dronovima.

Pre hapšenja pomenute grupe, službe bezbednosti pratile su povezivanje džihadista sa Kosova i iz Albanije, a kao ključni akteri identifikovani su pojedini bivši pripadnici albanske vojske i njihovih službi bezbednosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.