DŽEVAD GALIJAŠEVIĆ OSUO PALJBU PO SRBIJI: Uprkos napadima predsednik Vučić poručuje Volimo i ulažemo u Republiku Srpsku

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2022, 23:22

DŽEVAD GALIJAŠEVIĆ OSUO PALJBU PO SRBIJI: Uprkos napadima predsednik Vučić poručuje "Volimo i ulažemo u Republiku Srpsku"

Napadi na Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića zbog samostalne i nezavisne politike u vezi sa Kosovom i neuvođenjem sankcija Rusiji, postaju sve brutalniji.

Poslednji stiže od samozvanog stručnjaka za terorizam i analitičara Dževada Galijaševića.

U trenutku kada je Srbija na udaru zapadnih sila, kao jedina država u Evropi koja odbija da uvede sankcije Rusiji, i kada odbija ultimatume za priznavanje Kosova, kako prenose mediji, neformlni portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se pridužio neprijateljima Srbije, iznoseći brojne neistine protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Sve optužbe koje je Dževad Galijašević izneo u izjavi za "Srpski radio Čikago", od Otvorenog Balkana, preko odnosa sa Crnom Gorom, Republikom Srpskom, statusom Kosova i Rusijom, imaju za cilj da naruše stabilnu poziciju Srbije u odnosu na sankcije, ali i po pitanju Kosova i zaštite Srba u regionu, prenose mediji.

- Već dugo čujemo priču kako će Vučić izdati, ali on ne izdaje. To je tako privid, to je loša procena, on izdaje svaki dan, svaki dan stvarajući uslove da se izgubi Kosovo. Briselski sporazum je bio izdaja, izdaja je bilo pitanje srpske zajednice na Kosovu, koja je trebala biti politička zajednica, dakle izdaja je, to nije nikad realizovano. Izdaja je kada date državnu granicu Šiptarima da vode, izdaja je kada date bezbednost i odbranu, dakle Vučić je kao miš grickao državnost i suverenost Srbije na Kosovu, dakle stvarajući uslove u kojima on više se neće ni pitati ništa - rekao je Dževad Galijašević u izjavi za Srpski radio Čikago.

Opozicija je jednoglasna u oceni da je Galijašević progovorio ono što misli Dodik, ali to javno ne iznosi.

- I neverovatna je količina gneva i obrušavanja na rukovodstvo Srbije od strane istog tog Galijaševića, koji nedvosmisleno napada i Vučića i rukovodstvo Srbije - kaže predsednik PDP-a Branislav Borenović.

- Ova izjava koju smo čuli spada u red onih izjava koja praktično žele sada da Srbiju, odnosno Aleksandra Vučića na neki način konfrontirati unutar sa Republikom Srpskom, što prvo niti je Galijašević ta osoba koja može to da čini niti je to tačno na bilo koji način. Ne vidim uopšte prostora za tako nešto, izuzev ako ovaj čovjek, o kome govorite, nije glasnogovornik nekog drugog, pa on govori u ime neke druge politike, koja sada ne želi javno da se eksponira - ističe predsednik SDS-a Mirko Šarović.

Jačanje Srbije od dolaska Vučića na vlast  i njegova beskompromisna borba za interese Srba na Kosovu i u celom regionu, trn su u oku mnogim liderima iz okruženja, ali i njihovim zapadnim mentorima. Dodikov motiv da se indirektno svrsta na njihovu stranu je borba za opstanak na vlasti, ističu iz opozicije.

- To je zaista skandalozno, ti brutalni i primitivni napadi mogu se vrlo direktno povezati sa vrhom režima u Republici Srpskoj. Naravno oni su to hteli da prvo puste preko tako nekog da kažem kvazi analitičara, koji se petlja u sve i svašta, kojem su oni dali neki prostor i učinili ga vidljivimi znamo da je on naslonjen duboko na vlast u Republici Srpskoj - kaže poslanik u Klubu poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić.

Gradonačelnik Banjaluke podseća da Srbija i Aleksandar Vučić pomažu Republiku Srpsku i njene građane kroz brojne infrastrukturne i druge projekte, a posljednji u nizu je finansiranje izgradnje osnovne škole u Banjaluci. Tako u vodu padaju optužbe da Srbija ne pomaže Republici Srpskoj. 

Stvarni naručilac Galijaševićevog napada na Srbiju i Vučića, pored međunarodnog, antisrpskog faktora, po mišljenju opozicije, krije se u redovima korumpirane vlasti u Republici Srpskoj, a koji ima dva puta u istom smjeru: silazak sa vlasti i odgovornost pred zakonom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.