Kurti: Imaćemo vladu Samoopredeljenja i DSK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2019, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti: Imaćemo vladu Samoopredeljenja i DSK

Pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija i Demokratski savez Kosova Ise Mustafe formiraće kosovsku vladu, a finalni sporazum biće postignut nakon proglašenja konačnih rezultata vanrednih izbora, poručili su posle današnjeg sastanka lideri te dve stranke. Kurti je najavio da će Samoopredeljenje, koje je dobilo najviše glasova na izborima 6. oktobra, vladati sa DSK.

On je naglasio da je zadovoljan što će Demokratska partija Kosova Kadrija Veselija biti u opoziciji. Kurti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je poručio i da će u Vladi biti "jedan ministar iz srpske zajednice kako to nalaže Ustav Kosova, ali da neće trčati za Srpskom listom pre nego što se razgovara sa ostalima političkim subjektima iz srpske zajednice koji su učestvovali na izborima".

Vjosa Osmani, koja je uoči izbora bila kandidat DSK za premijera, poručila je da su obe partije iskazale dobru volju da "vladaju zajedno i rade u interesu građana Kosova".

"U Vladi će biti manje ministarstava, ali će se više raditi", rekla je Osmani.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.