DO KOMPROMISA SAMO UVAŽAVANJEM INTERESA SRBIJE! Izdato saopštenje nakon sastanka Vučića i Grenela (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DO KOMPROMISA SAMO UVAŽAVANJEM INTERESA SRBIJE! Izdato saopštenje nakon sastanka Vučića i Grenela (FOTO)

Vučić je Grenela sa kojim se sastao u Beogradu, upoznao sa pozicijom Srbije u vezi sa dijalogom i položajem Srba na Kosovu i Metohiji.

Kompromisno rešenje za Kosovo može biti postignuto samo uvažavanjem legitimnih interesa Srbije rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić specijalnom izaslaniku američkog predsednika Ričardu Grenelu.

Trampov izaslanik za dijalog Beograda i Prištine je tokom današnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sastanka sa predsednikom Vučićem poručio da će obe strane morati blisko i brzo da sarađuju.

- Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu i Metohiji dovedemo do sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešile tačke sukoba u regionu. Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost - istakao je specijalni izaslanik Grenel, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

„Kompromisno rešenje u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije“. Predsednik Vučić upoznao je izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela sa pozicijom Srbije u vezi sa dijalogom i položajem Srba na Kosovu i Metohiji. Predsednik Vučić naglasio je opredeljenost Srbije za rešavanje odnosa Beograda i Prištine putem dijaloga.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Oct 10, 2019 at 6:06am PDT

Predsednik Vučić naglasio je opredeljenost Srbije za rešavanje odnosa Beograda i Prištine putem dijaloga.

- Kompromisno rešenje u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije - istakao je Vučić.

Grenel je preneo da je snažno uverenje Trampove administracije da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mesta i povećanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni deo za obezbeđivanje trajnog mira.

Tokom boravka u Beogradu, specijalni izaslanik Grenel sastao se i sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i predsednikom Privredne komore Markom Čadežom.

Grenel je jutros doputovao u Beograd, iz Prištine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.