DANAS JE PREMINUO Zbog njega je Divac otkrio istinu o Kosovu i bombardovanju Srbije! Izjava koja je uzdrmala Ameriku (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2021, 17:51

DANAS JE PREMINUO Zbog njega je Divac otkrio istinu o Kosovu i bombardovanju Srbije! Izjava koja je uzdrmala Ameriku (VIDEO)

Voditelj koji se nije plašio da pusti drugu stranu priče.

Leri King je preminuo danas u 87. godini. Važio je za jednog od najuticajnijih ljudi u medijima na svetu i uvek je bio u centru dešavanja, pa je tako 1999. napravio istorijski intervju sa Vlade Divcem.

NATO je bombardovao Jugoslaviju, a King je pozvao najpoznatijeg Srbina u Americi, tadašnjeg centra Sakramento Kingsa i dao mu šansu da objasni neke stvari milionima Amerikanaca.

- Tužan sam zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svega što se dešava u mojoj zemlji. Znate, američki narod je obmanut o onome što se dešava u Jugoslaviji. Užasno je. Pokušavam da razgovaram sa svojom porodicom, jedva mogu da uspostavim vezu. Brat me zvao pre sat vremena. Bombardovanje je. Grozno je - rekao je Divac.

Osvrnuo se na svoju porodicu koja je u tim trenucima bila u Srbiji.

- Brat mi je u Beogradu, porodica južno od Beograda. Pokušavaju da nađu mesta u skloništima. Čujem da ima žrtava - odgovorio je Vlade.

When Vlade Divac spoke out against the bombing of Yugoslavia on CNN's Larry King Live - March 24, 1999.

"NATO is absolutely wrong"

"Kosovo is the soul of Serbia"

"Three hundred thousand Serbian people had become refugees from Croatia…nobody talks about that"

1/2 pic.twitter.com/xVOo35nrIJ

— Joe Sakic Fan (@Devilito02) October 26, 2020

Zakuvalo se u Italiji, a Milan uspešno odoleva napadima i čuva prvo mesto. Danas (18.00) ga očekuje težak ispit, pošto na San Siro dolazi Atalanta, a i kvote govori koliko će biti uzbudljivo: kec je 2,65, dvojka je 2,65, a iks 3,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Milan - Atalanta.

- Srbija je suverena zemlja. Meni je žao svih žrtava i srpskih i albanskih, ako to znači da su poginuli nevini ljudi. Problem je u nevinim ljudima koji plaćaju cenu zbog toga što političari na obe strane rade. Pokušavam da izvučem iz Srbije bebu mog brata. Tužno je što je ona u skloništu - rekao je Divac i dodao:

- Svako stoji iza svoje strane. Ja sam ponosan što sam Srbin. Nisam političar, rekao sam to, ali stvarno žalim zbog toga što se sada dešava mom narodu.

Kinga je zanimalo da Divac pojasni kako je šta je Kosovo za Srbiju.

- Kosovo je duša Srbije ako pitate svakog Srbina, svaki Srbin bi poginuo za Kosovo - zaključio je Vlade Divac 24. marta 1999. godine.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Marija Ristić, prelepa sestra Jelene Đoković
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.