Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Dec.2018, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak: Hodžaj ne treba da se brine o RS i BiH, neka nas ne povezuje s Kosovom

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je da zamenik premijerka Kosova Enver Hodžaj ne treba da brine o Republici Srpskoj i BiH, već da Priština treba da se posveti ispunjavanju svojih obaveza iz Briselskog sporazuma i pronalaženju zajedničkog rešenja sa Beogradom.

"Hodžaj ne treba da se brine o RS i BIH, neka nas ne povezuje sa Kosovom, jer mi imamo Dejtonski sporazum, svoje institucije i nijednu stvar nikada nismo uradili koja je protiv bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koga u regionu", rekao je Crnadak za agenciju Beta.

On je ocenio da Hodžajeva izjava potvrđuje da je "nova strategija Prištine da ide na potpunu radikalizaciju u regionu", i da u tom političko-bezbednosnom metežu, kako je istakao, onda pokuša da ostvari svoje ciljeve.

"Dok se svi u regionu bave saradnjom i izgradnjom međusobnog poverenja, Priština uvodi luđačke carine od sto odsto, pravi neprijateljske paktove i proizvodi nered u regionu", naglasio je bh. šef diplomatije.

On je dodao da "ne zna šta još treba da se desi da Brisel deluje odlučnije i da zaštiti demokratske vrednosti i evropsku budućnost Balkana od ovakvih stvari".

Hodžaj je za zagrebački "Večernji list" izjavio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "nije odustao od pripajanja RS Srbiji".

"Srbija nikada nije odustala od pripajanja Republike Srpske Srbiji… Ono što Aleksandar Vučić igra oko razgraničenja i zamene teritorija, njegov cilj nije Kosovo već BiH, odnosno Republika Srpska", kazao je on.

Ocenivši da bi "razgraničenje, odnosno razmena teritorija, otvorila Pandorinu kutiju" i da bi Vučić "zasigurno pripojio Republiku Srpsku Srbiji", Hodžaj je naveo da zbog toga ostale zemlje u regionu "moraju biti oprezne i sarađivati".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Hodžaj ne treba da se brine o RS i BIH"

Izvor: B92, 02.Dec.2018

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je da zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj ne treba da brine o Republici Srpskoj i BiH...On je dodao da Priština treba da se posveti ispunjavanju svojih obaveza iz Briselskog sporazuma i pronalaženju zajedničkog rešenja sa Beogradom..."Hodžaj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.