CIK-u naloženo da ne računa glasove iz centralne Srbije

Izvor: RTS, 11.Nov.2019, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIK-u naloženo da ne računa glasove iz centralne Srbije

Izborni panel za žalbe i predstavke naložio je kosovskoj Centralnoj izbornoj komisiji da ponovo prebroji 1.472 biračka mesta i da iz konačnih rezultata kosovskih vanrednih parlamentarnih izbora izbaci glasove koji su stigli iz Srbije. CIK je prihvatio odluke Izbornog panela za žalbe i predstavke.
Glasovi iz Srbije izbačeni su na zahtev koalicije NISMA – Alijansa Novo Kosovo.

Nezadovoljne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << strane imaju pravo da se, u roku od 24 sata, žale Vrhovnom sudu koji, potom, ima 72 sata da donese odluku o žalbama.
Nakon tog procesa, nezadovoljni mogu da se obrate kosovskom Ustavnom sudu.
Izborni panel za žalbe i predstavke primio je 100 žalbi, a najviše – 42 žalbe, od Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića.
NISMA, po poslednjim rezultatima, nije prešla izborni prag od pet odsto glasova.
Kosovska Centralna izborna komisija prihvatila je odluke Izbornog panela za žalbe i predstavke (IPŽP) u vezi sa žalbama koje su podnete toj instituciji po konačnim rezultatima koje je CIK objavio 7. novembra, prenosi Koha.
Portparol CIK-a Valjmir Eljezi rekao je da dve odluke imaju veze sa isključivanjem iz rezultata dela glasačkih listića i ponovnog brojanja glasačkih listića sa 1.472 biračka mesta.
"U tim odlukama postoji pravni savet koji omogućava žalbu na te odluke Vrhovnom sudu. Stoga je CIK dužan da poštuje taj zakonski rok pre nego što nastavi dalje", rekao je Eljezi, prenosi Kosovo online.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đurić: Srbima brutalno oduzeto pravo glasa

Izvor: RTS, 11.Nov.2019

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić reagovao je povodom toga što je Izborni panel za žalbe i predstavke naložio kosovskoj Centralnoj izbornoj komisiji da iz konačnih rezultata izbora izbaci glasove koji su stigli iz centralne Srbije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.