CIK: Počinje brojanje glasova pristiglih poštom na KiM

Izvor: B92, 16.Okt.2019, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIK: Počinje brojanje glasova pristiglih poštom na KiM

Portparol kosovske CIK Valjmir Elezi kaže da će u Centru za brojanje i rezultate CIK početi brojanje glasova s parlamentarnih izbora koji su pristigli poštom.

Ranije je CIK objavio da je iz dijaspore stiglo oko 15.500 koverti.

Istovremeno je stiglo i oko 2.800 glasova osoba sa posebnim potrebama i nekoliko hiljada koverti sa uslovnim glasovima.

Prema preliminarnim rezultatima izbora 6. oktobra, Samoopredeljenje vodi sa 25,49 odsto, ispred Demokratskog saveza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosova koje je osvojilo 24,82 odsto glasova.

Demokratska partija Kosova je treća sa 21,24 procenata, koalicija ABK-SDPK ima 11,57 odsto, dok je koalicija Inicijativa-AKR-PD za sada ispod izbornog praga sa 4,96 odsto glasova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kosovski izbori: Počelo brojanje glasova iz dijaspore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Okt.2019

U Centru za brojanje glasova i rezultate na Kosovu počelo je brojanje glasova sa parlamentarnih izbora koji su stigli poštom, a nakon njihove verifikacije. Reč je o oko 13.500 glasačkih listića. Koverte sa glasovima iz Srbije nisu uključene. "Te koverte su pod istragom od strane nadležnih institucija",...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.