Na Kosmetu još uvek ima robe u zalihama

Izvor: RTS, 25.Nov.2018, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kosmetu još uvek ima robe u zalihama

Povodom povećanja taksi Prištine na srpsku robu na 100 odsto privrednici na Kosmetu kažu da hrane u pokrajini još ima dovoljno i da nema potrebe da građani prave zalihe. Zalihe lekove ima za desetak dana a kiseonika za pet-šest dana, rekao je direktor zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.
Neki proizvodi, kao što je hleb, poskupeli su ali većina ostalih još uvek nije jer ima robe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz zaliha.

Juče su se sastali predstavnici kriznog štaba i preduzetnika. Preduzetnici kažu da još uvek nema povećanja cena i da trenutno nema mesta panici.
Robe u zalihama ima za još pet ili šest dana, a dalje će se dogovorom rešavati situacija, rekao je za RTS preduzetnik Radoš Petrović.
Na pitanje da li je sada moguće da poraste šverc robe, Petrović kaže da je narod na sve svpreman kada mu je ugrožena egzistencija.
Poziva državu Srbiju da pomogne srpskom narodu na Kosmetu da nastavi da živi normalno.
Direktor Zdravstenog centra u kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović kaže da lekova ima za desetak dana, ali ne svih.  
Kako je dodao, ako se blokada ne otkloni, u tom periodu može početi nestašica lekova. Kiseonika ima za oko pet-šest dana, a moguće i manje zavisno od broja bolesnika.
"Ako Priština nastavi sa ovakvim ponašanjem a njihovi mentori sa Zapada ih ne urazume, mogu da nastanu ozbiljni problemi u ukazivanju zdravstvene zaštite pacijentima sa celokupnog prostora Kosova i Metohije", kaže Ivanović.
U međuvremenu Novosti pišu da su prištinske vlasti 1. novembra donele odluku da se najvišim funkcionerima iz Beograda ne dozvoli prolaz preko administrativnih prelaza. Prema saznanjima lista, spisak nepoželjnih osoba dostavljen je svim policijskim punktovima na prelazima, uz napomenu da odmah budu uhapšene.

Na spisku u premijerka Ana Brnabić, ministri Ivica Dačić, Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin, Rasim Ljajić i Zorana Mihajilović, kao i sudije Ustavnog i Vrhovnog kasacionog suda.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČETVRTI DAN OD SKOKA CARINA Nekih proizvoda iz Srbije još ima u zalihama, poskupeo hleb, u Kosovskoj Mitrovici NEMA MLEKA

Izvor: Blic, 25.Nov.2018

Povodom povećanja taksi Prištine na robu iz Srbije na 100 odsto privrednici na Kosmetu kažu da hrane u pokrajini još ima dovoljno i istovremeno apeluju na građane da ne prave zalihe. S druge strane, beogradski mediji pišu da u Kosovsku Mitrovicu jutros nije stigao ni litar mleka. Zaliha lekova...

Nastavak na Blic...

Prodavnice u Kosovskoj Mitrovici pune robe, koliko će zalihe trajati?

Izvor: RTS, 25.Nov.2018

Uprkos taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije – hrane, hemije i drugih namirnica u južnoj pokrajini ima dovoljno. U rafovima je roba iz zaliha, a poskupeo je jedino hleb u pojedinim mestima. Kriza bi mogla da se pogorša kada nestanu zalihe, a one u lekovima već su na izmaku. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.