ČEŠKI PREDSEDNIK ODUŠEVIO SRBE: Zeman najavio kada će razgovarati o povlačenju priznanja tzv. Kosova!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2019, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČEŠKI PREDSEDNIK ODUŠEVIO SRBE: Zeman najavio kada će razgovarati o povlačenju priznanja tzv. Kosova!

Za mesec dana o mogućnosti povlačenja priznanja tzv. Kosova

Predsednik Češke Miloš Zeman najavio je danas u Beogradu da će za mesec dana, na sastanku ustavnih vlasti u Pragu, postaviti pitanje da li je moguće povući priznanje nezavisnosti tzv. Kosova.

Upitan da li Srbija može očekivati da neka država EU u narednom periodu ipak razmisli i revidira svoj stav o nezavisnosti tzv. Kosova, Zeman je rekao da on nije diktator i ne može da nametne svoj stav, ali da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je ono što može da uradi to da za mesec dana na savetovanju vlasti postavi pitanje da li je moguće povući priznanje.

- Drago mi je da je ministar odbrane Lubomir Metnar izjavio da je bila greška priznanje tzv. Kosova. On će verovatno biti na mojoj strani, ko će biti na drugoj videćemo - kazao je Zeman na zajedničkoj konferenciji za štampu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zeman, naime, ne deli stav češke vlade, koja je priznala samoproglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

On je prethodno podsetio da je Haški tribunal pokrenuo istragu ratnih zločina na tzv. Kosovu, zbog čega je tzv. kosovski premijer podneo ostavku.

- Izrazio bih s tim u vezi lično mišljenje da drzava koju predvode ratni zločinci ne bi trebalo da bude deo zajednice demokratskih zemalja - podvukao je Zeman.

Vučić je istakao da je Srbija zahvalna Zemanu na njegovim stavovima o KiM i preneo da ga je upoznao sa problemima sa kojima se suočavamo.

- Nisam očekivao da će da pokreće neke inicijative. Veoma sam zahvalan što se čuje njegov glas - kazao je on.

Dodao je da se glas Zemana daleko čuje, i da će njegove reči sve više dopirati do ušiju u Evropi, jer ljudi razumeju da stvari nisu crno-bele, kako su prikazivane.

Ukazao je da ga je Zeman pozvao na sastanak Višegradske grupe, 3.oktobra u Prag, gde će biti jedini predsednik iz regiona, što pokazuje koliko poštovanje Zeman ima prema našoj zemlji.

- Rekao sam da samo kompromisom, a ne ultimatumima, možemo da dođemo do rešenja problema - naglasio je on.

Roditelji tek posle 50 kilometara primetili da nema bebe koja im je ISPALA IZ AUTOMOBILA (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.