Brnabićeva sa Palmerom: Srbija posvećena postizanju kompromisa za KiM

Izvor: RTS, 18.Okt.2018, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva sa Palmerom: Srbija posvećena postizanju kompromisa za KiM

Za Srbiju su mir i stabilnost od ključne važnosti, rekla je premijerka Brnabić u razgovoru sa američkim zvaničnikom Metjuom Palmerom. Za očuvanje mira i stabilnosti u regionu neophodna saradnja, naglasio Palmer.
Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je na sastanku sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Metjuom Palmerom da su za Srbiju mir i stabilnost od ključne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << važnosti i da ostajemo čvrsto posvećeni postizanju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju.

Podsetila je da je Beograd ispunio sve svoje obaveze koje proističu iz Briselskog sporazuma, a da Priština nije ispunila ni jednu.
Premijerka je ocenila da su rezultati reformi u ekonomiji i pravosuđu pokazatelj posvećenosti Vlade da dalje radi na unapređenju uslova poslovanja, što je snažan podsticaj za dolazak američkih i drugih kompanija i garanciju da će raditi u predvidivom i podsticajnom poslovnom okruženju, navodi se u saopštenju Vlade.
Brnabićeva i Palmer su se saglasili da na ekonomskom planu postoji veliki potencijal za dalji razvoj saradnje dve zemlje, čemu u prilog ide i nedavno potpisani Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture.
Palmer je naglasio da SAD čvrsto veruju da je za očuvanje mira i stabilnosti u regionu neophodna saradnja i istakao značaj nastavka dijaloga Beograda i Prištine, kako bi se došlo do tog cilja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić i Palmer: Za očuvanje mira neophodna saradnja

Izvor: N1 televizija, 18.Okt.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u razgovoru sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Metjuom Palmerom da su za Srbiju mir i stabilnost od ključne važnosti i da ostajemo čvrsto posvećeni postizanju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju...Ona je podsetila...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.