Brnabić osudila izjavu Skata da za njega Kosovo nije takozvana država

Izvor: BKTV News, 16.Okt.2018, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić osudila izjavu Skata da za njega Kosovo nije takozvana država

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas u Nišu da je izjava američkog ambasadora Kajla Skata, da za njega Kosovo nije takozvana država, skandalozna i neprimerena, a da je posebno nediplomatski to što je rečeno u zgradi Vlade Srbije.

"Mislim da je ona neprimerena ne samo diplomatiji, nego neprimerena u poštovanju svojih domaćina, posebno što je data u Vladi Srbije, u zgradi vlade", rekla je Brnabić tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << posete američkoj kompaniji "Filip Moris".

"Vi takvu izjavu ne bi trebalo da dajete iz elementarnog kućnog vaspitanja i poštovanja domaćina", rekla je Brnabić i naglasila da joj je žao što o tome govori u američkoj komaniji, koja je najveći američki investitor u Srbiji i 15 godina najbolji ambasador SAD.

Brnabić je ukazala da ambasador Skat zna, jer je bio na sastanku sa njom i drugim američkim zvaničnicima, da je rekla da će, ako čuje da neko na sastancima u Vladi Srbije Kosovo naziva državom, ti sastanci biti prekidani, a gosti zamoljeni da napuste vladu.

"Skat je bio prisutan na tim sastancima i da opet dođe u Vladu Srbije i kao ambasador to izjavi, to je krajnje neprimereno", zaključila je Brnabić.

Vučić otvorio Samit Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.