Brnabić: Švajcarska insistira da pomogne oko Kosova

Izvor: Mondo, 02.Okt.2018, 02:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Švajcarska insistira da pomogne oko Kosova

"Švajcarska koja je jedna od zemalja koja jako mnogo podržava nezavisnost takozvanog Kosova, po prvi put sada insistirala da čuje šta je to što može da uradi da pomogne Srbiji u dijalogu sa Prištinom", kaže Ana Brnabić.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Insistirali su na tome, čak me nakon toga zaustavila njihova televizijska ekipa da vidi kako mi gledamo na taj dijalog, šta Švajcarska može da uradi da podrži tu inicijativu, tako da je to još jedna stvar >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u kojoj su, čini mi se, prepoznati svi napori Srbije da napravimo jedan iskorak u održivi mir, održivu stabilnost na Balkanu", kazala je za Dnevnik RTS Brnabićeva.

Ona se sa predsednikom Švajcarske juče sastala na marginama zasedanja Generalne skupštine UN, gde će večeras održati govor.

Predsednica Vlade obratiće se večeras učesnicima zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Brnabić, koja predvodi delegaciju Srbije na ovogodišnjem zasedanju svetske organizacije, prisustvovala je juče sednici Saveta bezbednosti UN, kojom je predsedavao američki predsednik Donald Tramp.

Ona je sinoć izjavila kako "opozicionari iz Srbije po hodnicima Ujedinjenih nacija pokušavaju da uhvate što više zvaničnika", a da veruje da to isto rade i kosovski lideri.

"Pretpostavljam da to rade i gospodin Pacoli, Haradinaj i Tači", navela je Brnabić za tv Pink, uz napomenu da Kosovo nije članica UN i da ne bi ni mogla da bude, ali da svako ima pravo da privatno poseti UN.

Za razliku od predstavnika administracije u Prištini i srpskih opozicionara koji se, kaže, fotografišu sa zvaničnicima UN zbog lične promocije, ona je u Njujorku da bi uradila najbolji mogući posao za Srbiju.

"Nije mi važno koliko imam sastanaka i fotografija, već sa čime ću izaći pred građane Srbije i šta ćemo mi doneti kući. Svako može da bude u hodniku UN, ali ne može svako da prisustvuje važnim sastancima i da postiže neke dogovore za svoje građane", rekla je Brnabić.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.