Brnabić: Srbija neće dozvoliti izbacivanje Srba sa Kosova

Izvor: B92, 20.Jun.2018, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Srbija neće dozvoliti izbacivanje Srba sa Kosova

Smederevo -- Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se u međunarodnoj zajednici ne zna dovoljno o patnjama Srba sa Kosova i Metohije.

Ujedno je ukazala na sve veći broj incidenata i napada na Srbe na tom području.

"Ja ću pokušati da u narednih nekoliko dana dam još jednu snažnu poruku u vezi sa tim kako bih napravila realniju sliku o tome šta se i dan-danas dešava na Kosovu i Metohiji", rekla je Brnabić u Smederevu.

Ona je rekla da konkretno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << misli na sve veći broj incidenata i napada na kosovske Srbe, kojih je samo u maju bilo 14.

"Rekla sam u nekim izjava prethodnih dana da ako to znači da je rešenje za Kosovo da izbacite sve Srbe sa Kosova, to Republika Srbija svakako neće dozvoliti. I očekujem da medjunarodna zajednica to razume", rekla je ona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.